Muayeneden geçemeyince ne olur?

İçindekiler:

  1. Muayeneden geçemeyince ne olur?
  2. Araç muayene geçmezse ne olur?
  3. Motor muayeneden geçmezse ne olur?
  4. Araç Muayene ne kadar geçerli?

Muayeneden geçemeyince ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

Araç muayene geçmezse ne olur?

Araç Muayeneden Geçemezse Ne Olur? Aracın kusur veya ağır kusurundan dolayı muayeneden geçememesi durumunda, araç sahibine 1 ay içerisinde eksiklerini gidermesi için ikinci bir muayene hakkı verilir. Bu muayeneden ücret alınmaz. ... İkinci muayeneden de kalan araçlar için ise yeni muayene için ücret ödemek zorunludur.

Motor muayeneden geçmezse ne olur?

Motosiklet Muayene Gecikme Cezası Muayene süresi geçen motosikletlerden her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme cezası tahsil edilir. Bunun yanında muayene süresinin bir gün dahi geciktirilmesi durumunda %5 gecikme cezası uygulanır.

Araç Muayene ne kadar geçerli?

Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir. Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.