Hayvanları Koruma Günü ne zaman kabul edildi?

İçindekiler:

  1. Hayvanları Koruma Günü ne zaman kabul edildi?
  2. Hayvanları Koruma Günü hangi tarihte?
  3. Sokak Hayvanları Günü ne zaman?
  4. Dünyada kaç sokak hayvanı var?

Hayvanları Koruma Günü ne zaman kabul edildi?

Almanyalı yazar ve yayımcı Henrich Zimmermann'ın öncülüğünde ilk kez 'te organize edilen Dünya Hayvanlar Günü, 1929'dan beri her 4 Ekim'de kutlanıyor. Dünya Hayvanlar Günü için 4 Ekim tarihinin seçilmesinin ise özel bir nedeni var.

Hayvanları Koruma Günü hangi tarihte?

Bizler insanlar olarak, onların katkısını ihmal etmemeli ve dünyayı tüm hayvanlar için daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmalıyız. Bu kapsamda, yaklaşık yüzyıldır her yıl 4 Ekim'de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü, küresel çapta hayvanların refah standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

Sokak Hayvanları Günü ne zaman?

Bilindiği üzere 4 Nisan günü, 2010 yılından bu yana 33 ülkede Dünya Sokak Hayvanları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün, sokak hayvanlarının yaşam mücadelesinin farkına varılması için önemli bir gündür.

Dünyada kaç sokak hayvanı var?

Her yıl 4 Nisan, tüm dünyada sayıları yaklaşık 600 milyon olan sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünya Sokak Hayvanları Günü" olarak kutlanıyor. Dünya genelinde, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin sayısının yaklaşık 600 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.