Macbookta ss nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Macbookta ss nasıl alınır?
  2. Mac Screenshot nereye kaydedilir?
  3. Bilgisayar SS ler nereye kaydedilir?
  4. Windows 10 ekran alıntısı nasıl alınır?

Macbookta ss nasıl alınır?

Windows'ta bulunan “Printscreen” tuşu ile ekran görüntüsü alınabiliyor. Ancak Mac'te böyle bir tuş olmadığı için birkaç tuş kombinasyonu ile ekran görüntüsü alınabiliyor. Klavyede bulunan Command+Shift+3 tuşlarını kullanarak tüm ekranın görüntüsünü kolay bir şekilde kaydedebilirsiniz.

Mac Screenshot nereye kaydedilir?

Klavyede Command-Shift-4 tuş birleşimine basın ve görüntüsü alınacak alanı seçmek için artı imlecini sürükleyin. Fare düğmelerini basılı tutarken tuşları bırakın. Ekran görüntüsü almaya hazır olduğunuzda fare düğmesini bırakın. Ekran görüntüsü alınır ve Masaüstünde dosya olarak kaydedilir.

Bilgisayar SS ler nereye kaydedilir?

Screenshots klasörü ise C:/Users/kullanıcıadı/Pictures/Screenshots yolunda bulunan yerde yer alır. Bu yöntem ile alınan ekran görüntüleri otomatik olarak PNG formatında bu klasöre kayıt edilir.

Windows 10 ekran alıntısı nasıl alınır?

Menü ekran alıntısı yakalama Ctrl + PrtScn tuşlarına basın. Ekranın tamamı, açık menü dahil olmak üzere griye dönüşür. Mod öğesiniseçin veya uygulamanın önceki Windows Yeni düğmesinin yanındaki oku seçin. İstediğiniz ekran ekran ekran okuyucusu seçin ve ardından yakalamak istediğiniz ekran yakalama alanı seçin.