Asker kaçağı olmak memuriyete engel mi?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı olmak memuriyete engel mi?
  2. Bakaya yuksek lisans tecil olur mu?
  3. Çürük raporu engel mi?
  4. Askerdeyken atama olur mu?

Asker kaçağı olmak memuriyete engel mi?

Belirtilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; asker kaçağı dışında olan Türk vatandaşları askerlik durumu belgesi almaları mümkün olup memur olarak atanmaları mümkündür. Askerliğini; askerlik çağına gelmemiş, tecilli, muaf ve yapmış olanların memur olarak atanmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.

Bakaya yuksek lisans tecil olur mu?

ertelemelerine neden olan görev, staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora öğrenimi başlangıç tarihleri ile sporcuların erteleme kapsamındaki kulüpleri ile yaptıkları sözleşme başlangıç tarihleri, yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten önce olanların ertelemeleri yapılabilir."

Çürük raporu engel mi?

Askerlik Çürük Raporu Şartları Kişinin askerlik yapmasına engel olacak şekilde bir engeli, rahatsızlığı ya da psikolojik rahatsızlığı varsa çürük raporu alarak askerlikten muaf olur. Bu durum sonraki hayatını çok fazla etkilemez.

Askerdeyken atama olur mu?

Askerlik nedeniyle atama yapılmaması, sık sık karşılaştığımız Anayasal hakların ihlali niteliğindeki idari işlemlerdendir. Askerdeyken memurluğa başvurma mümkün ise de askerdeyken atanmak her zaman mümkün olamamaktadır.