Adet kanı koyu kahverengi olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Adet kanı koyu kahverengi olursa ne olur?
  2. Adet kanı neden katı gelir?
  3. Adetim kahverengi neden?
  4. Regl kani ne renk olmali?

Adet kanı koyu kahverengi olursa ne olur?

Koyu kahverengi veya koyu kırmızı, eski kanın bir kısmının rahminizin içinde çok uzun süre “oturduğunu” ifade edebilir. Kimse bunun neden olduğunu bilmiyor ve herkes normal bir şey olarak kabul ediyor olsa da bir doktora başvurmak en doğrusudur.

Adet kanı neden katı gelir?

Demir eksikliği Ağır bir regl dönemi, bu mineral seviyesinin düşmesine neden olur, ancak bunun bir başka yönü de, vücudunuzdaki demir ne kadar az ise, rahminizin bu “doğal antikoagülan”ı üretmesinin o kadar zor olacağıdır. Anemi, daha fazla kan pıhtısı oluşumunu tetikleyebilir.

Adetim kahverengi neden?

Kahverengi adet kanamasının nedeni eski kan olması olabilir. Kan oksijenle temas ettiğinde rengi değişir. Uzun süre oksijenle temas eden kanda renk koyulaşması görülür. Adet döneminin başında ve sonunda adet kanamasında koyulaşma ve kahverengi kan normal kabul edilir.

Regl kani ne renk olmali?

Adet kanaması genel olarak parlak ya da açık kırmızı renk tonlarında görülmektedir. Ancak adet döneminin başında kahverengi adet kanaması da görülebilir. Adet kanamasının sonuna doğru kadınlarda siyah tonlarına doğru bir adet kanaması rengi görünebilir. Kahverengi adet kanaması kadınlarda çok sık görülen bir durumdur.