Kış lastiği ile araba muayeneden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Kış lastiği ile araba muayeneden geçer mi?
  2. Lastikten muayeneden geçer mi?
  3. Hangi lastik muayeneden geçmez?
  4. Kış lastiği ne zaman kullanılmalı?
  5. Araç muayene leri ne kadar?
  6. Kar lastiği yağmurda tutar mı?
  7. Bir lastiğin ömrü ne kadardır?
  8. Muayene ücreti ne kadar 2020?
  9. Kar lastiği ile kayar mı?

Kış lastiği ile araba muayeneden geçer mi?

Lastiklerin mevsim şartlarına uyumluluğu ise muayene sırasında şart koşulan unsurlar arasında bulunmamaktadır. Dolayısıyla yazın kış lastiğiyle, kışın dört mevsim lastikle muayeneye girmek ağır kusur sayılmamaktadır.

Lastikten muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK Araç Muayenesi'nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. ... Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma, patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.

Hangi lastik muayeneden geçmez?

Hangi Durumlarda Araç Lastiği Muayeneden Geçmez?
  • Lastiğin dış yüzeyi iskelete kadar aşınmış
  • Lastiklerde yarık, yırtık, kesik oluşmuş
  • Lastiğin yanak kısmında balon oluşmuş
  • Lastik profil derinliği tek taraflı aşınmış
  • Lastik profil derinlik sınırı aşılmış
BE

Kış lastiği ne zaman kullanılmalı?

Genel bir söyleyişle Ekim, Kasım aylarında kış lastiğine geçmek tavsiye edilebilir. Ancak yasaya göre kış lastiği kullanım tarih aralığı 1 Aralık - 1 Nisan arasıdır. Ayrıca kış lastiği takma zorunluluğunun bitiş tarihi mevsim koşullarına bağlı olarak 1 ay uzatılabilir.

Araç muayene leri ne kadar?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir:
  • Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL.
  • Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL.
  • Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.
BE

Kar lastiği yağmurda tutar mı?

Kış Lastiği Kullanımı Mevsim boyunca kış lastikleri aracın 4 lastiği için de kullanılmalıdır. Kış lastikleri sadece karda ve buzda değil, 7 derecenin altında ıslak veya kuru hava şartlarında da kullanımı güvenli kılıyor. Özellikle yağmurlu havalarda kış lastikleri, standart lastiklere göre avantaj sunuyor.

Bir lastiğin ömrü ne kadardır?

Maksimum 10 yıl Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm'ye kadar aşınmamış durumda.

Muayene ücreti ne kadar 2020?

TÜVTÜRK muayene ücreti hesaplama gibi konuları merak ediyorsanız, işte fiyat listesi: Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 174,64 TL. Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 342,20 TL. Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 462,56 TL.

Kar lastiği ile kayar mı?

Kış Lastikleri Sadece Karda ve Buzda mı Kullanılır? Genel kanı bu yönde olsa da sadece karda ve buzda kış lastiği kullanmak yanlıştır. Kış lastikleri +7 derecenin altında, ıslak ve kuru hava koşullarında performansı arttırır. Kuru yollardan kaygan yollara geçişte aracı yolda tutar, kayma ve kaza risklerini azaltır.