Vücutta çıkan beyaz lekeler nedir?

İçindekiler:

  1. Vücutta çıkan beyaz lekeler nedir?
  2. Güneşten oluşan beyaz lekeler nasıl geçer?
  3. Güneş lekelerinin sebebi nedir?
  4. Yüzdeki küçük beyaz sivilceler nasıl geçer?
  5. Güneşteki koyu renkli bölgelere ne denir?
  6. Güneş lekelerinin yerleri değişir mi?

Vücutta çıkan beyaz lekeler nedir?

Cilde renk veren pigmentlerin üretilmesinden sorumlu olan hücrelere melanosit ismi veriliyor. Melanosit hücrelerinin hasar görmesi halinde ise pigment üretimi minimuma iniyor. Vücutta gerçekleşen bu değişim sonucunda ise sınırları belli olan irili ufaklı beyaz lekeler oluşuyor; buna vitiligo diyoruz.

Güneşten oluşan beyaz lekeler nasıl geçer?

Lazer ile yaygın görülen beyaz güneş lekeleri tedavi edilebilir. Genellikle bölgeyi homojenize etmek için lazerler ile yoğunlaştırılmış ışık atımı uygulanır. Daha sonra beyaz güneş lekelerinin olduğu alanlara dikkatle ve özenleerbium YAG lazer uygulanır.

Güneş lekelerinin sebebi nedir?

Güneş lekesi, özellikle yaz aylarında yoğunluğu artan güneş ışınlarından gelen zararlı dalgalar sonucunda ciltte iz kalması ile oluşur. Elbette güneşe çıkan her tende lekelenme olacak diye bir şey yok, bu noktada devreye farklı parametreler giriyor. Ama günümüzde güneş lekesi birçok kişide görülüyor diyebiliriz.

Yüzdeki küçük beyaz sivilceler nasıl geçer?

Karbonat ciltteki kir yağ ve ölü derileri ciltten arındırır. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada 2-3 kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz.

Güneşteki koyu renkli bölgelere ne denir?

Güneş lekeleri, Güneş yüzeyinde hemen hemen Dünya büyüklüğünde yapılanmalardır ve koyu renk görünmelerinin tek sebebi çevrelerine göre biraz daha soğuk olmalarından. Güneş yüzeyi yaklaşık 5.500 santigrat derece sıcaklıkta iken Güneş lekeleri 3.000 – 4.000 Derece arasında bir sıcaklıkta olabilirler.

Güneş lekelerinin yerleri değişir mi?

Bu Güneş lekeleri genellikle sadece birkaç günde veya en geç birkaç ayda yok olurlar; kalıcı değillerdir. Ayrıca bunlar statik lekeler de değillerdir; Güneş yüzeyinde hareket ederler ve bulundukları bölgelerin fiziksel özelliklerine bağlı olarak daralıp genişleyebilirler.