ADSL modemde VDSL çalışır mı?

İçindekiler:

  1. ADSL modemde VDSL çalışır mı?
  2. ADSL mi daha iyi VDSL mi?
  3. ADSL den VDSL e nasıl geçerim?
  4. VDSL için nereye başvurulur?
  5. VDSL modem kaç Mbps destekler?

ADSL modemde VDSL çalışır mı?

İnternet sağlayıcı şirketler henüz yerleşim yerlerinin tamamına VDSL internet hizmeti veremiyorlar. ... Eğer ADSL altyapısı varsa ancak ADSL modem ile internet hizmeti alabilirsiniz. Bu hatta VDSL modem takarsanız VDSL internet hizmeti almanız mümkün değildir.

ADSL mi daha iyi VDSL mi?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), bir çeşit DSL bağlantısıdır. ... VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.

ADSL den VDSL e nasıl geçerim?

VDSL'e geçmek için VDSL destekli bir modeme ihtiyacınız var. Modeminizi geçiş işlemleriniz tamamlandığında almanızı öneririz. Çünkü nadiren de olsa kontrol edince müsait gözüken port, sonradan müsait olmayabiliyor. Geçiş talebinizi bize Online İşlemler üzerinden gönderebilirsiniz.

VDSL için nereye başvurulur?

İnternet sağlayıcısının şehrinde bulunan ana bayisi yani müdürlüğüne dilekçe başvurman gerekmektedir. Başvurduğun dilekçe incelemeye alınarak mahallende bulunan internet kullanıcı sayısına göre kabul edilir ve ya edilmeyerek adsl kullanımına devam edersin.

VDSL modem kaç Mbps destekler?

ADSL'den çok daha fazla hızlara olanak veren VDSL internet, sinyalin güçlü bir şekilde aktarım yapabildiği yerlere 100 Mbps'ye kadar hızla ulaşabilir. VDSL ADSL'e göre download hızında 5, upload hızında ise yaklaşık 10 kat fazladır.