Hamilelikte hapşırmak bebeğe zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte hapşırmak bebeğe zarar verir mi?
  2. Hamilelikte korkmak bebeğe zarar verir mi?
  3. Hamilelikte boğaz enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi?
  4. Stres düşüğe neden olur mu?
  5. Hamilelikte üst solunum yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte hapşırmak bebeğe zarar verir mi?

Enfeksiyonların bebeğe bir şey yapıp yapmadığı ilerleyen haftalarda ortaya çıkacaktır. İlk üç aydan sonra bu enfeksiyonlar nadiren bebekte su toplama ve kansızlık gibi duruma (binde bir ihtimal) neden olurlar. Hapşırma ve öksürmenin bebeğe bir zararı olmayıp düşüğe de neden olmazlar.

Hamilelikte korkmak bebeğe zarar verir mi?

ANİ KORKU DÜŞÜĞE SEBEP OLMAZ ! Beyinde hipotalamustan salgılanan CRH hormonu: böbrek üstü bezlerini etkileyerek kortizol salınımını arttırır. Kortizol hormonunun; plasenta ve fetüsü etkileyen pek çok sitokinlerin salınımına yol açarak bebeğin nöro gelişimini etkilemektedir.

Hamilelikte boğaz enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte boğaz enfeksiyonu bebek için zararlı değildir. Hamilelikte boğaz enfeksiyonu eğer streptokok bakterisine bağlı ise, erken müdahale ve antibiyotik tedavisi ile anne için de zararlı değildir.

Stres düşüğe neden olur mu?

Aşırı stres düşüğe neden olur mu? Stresin normal gebelerde düşüğe neden olması çok zordur. Fakat tekrarlayan düşük öyküsü olan kadınlarda ve eşlerinde yoğun bir stres görülür. Bu nedenle tekrarlayan düşük öyküsü olan çiftlere psikolojik danışmanlık verilmesi önerilir.

Hamilelikte üst solunum yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik kişinin bağışıklık siteminin yanı sıra dolaşım ve solunum sisteminde de değişikliklere neden olarak komplikasyonlar açısından daha yüksek risk altında olmalarına yol açar. Öte yandan hamileliğin son dönemlerinde gribe yakalanan bir anne adayının doğum sonrası hastalığını bebeğine geçirme şansı fazladır.