Göz iltihabına neden olur?

İçindekiler:

  1. Göz iltihabına neden olur?
  2. Göz iltihaplanması ve şişmesi nasıl geçer?
  3. Göz iltihabı evde nasıl tedavi edilir?
  4. Gözün içindeki iltihap nasıl geçer?

Göz iltihabına neden olur?

Göz iltihabı, çok sayıda farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Virüsler, bakteriler ve mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonlar göz iltihabına neden olur. Göz iltihabının diğer bir bilinen nedenleri ise, saman nezlesi, cereyan, toz partikülleri, otoimmün ya da güneş ışığı gibi alerjik reaksiyonlardır.

Göz iltihaplanması ve şişmesi nasıl geçer?

Göz kapağı şişmesi yaygın bir durumdur ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Göz enfeksiyon kapmış ya da ödem gelişmiş olabilir. Bu sorunlar çoğunlukla zararsızdır ve 24 saat içinde kendiliğinden geçer. Bu süreçte göz üzerine ılık kompres yapmak yardımcı olur.

Göz iltihabı evde nasıl tedavi edilir?

Papatya çayı, göz enfeksiyonu durumunda rahatlama sağlamak için göz banyosu olarak kullanılabilir. Aktardan aldığınız papatya çayını sıcak suda 5 dakika kaynatın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından temiz bir pamuk yardımıyla enfekte olan bölgeye uygulayın veya göz banyosu yapın.

Gözün içindeki iltihap nasıl geçer?

Göz iltihabı zamanla fark edilir ve tedavi edilirse, iyileşme süreci genellikle karmaşık değildir. Bakteriler enfeksiyonun sebebi ise, antibiyotik göz damlaları tedavi için kullanılır. Alerjik reaksiyon durumunda, mümkünse alerjenle temastan kaçınılmalıdır. Alerji özel göz damlaları ile hafifletilebilir.