Dönem içi temdit ne demek?

İçindekiler:

  1. Dönem içi temdit ne demek?
  2. Vadeli hesap temdit ne demek?
  3. Temdit ettirmek ne demek?
  4. Akbank mevduat Birikim Hesabı ne demek?
  5. Temdit penaltısı ne demek?
  6. Ceza sahasının diğer adı nedir?
  7. Penaltı nerede olur?
  8. Vadesiz mevduat hesap cüzdanı nedir?
  9. Viopta vade sonu ne olur?

Dönem içi temdit ne demek?

Bir borcun ifası için ya da bir işlemin yerine getirilmesi için tayin edilmiş bulunan sürenin (vadenin) yeni bir zaman dilimi eklenmek suretiyle uzatılmasına temdit denir.

Vadeli hesap temdit ne demek?

Temdit, ticari faaliyetlerde bir borcun ifası veya bir işlemin yerine getirilebilmesi için önceden belirlenmiş olan sürenin (vadenin) yeni bir zaman dilimi eklenmek yoluyla uzatılması işlemi.

Temdit ettirmek ne demek?

TEMDİT – TEMDİD Uzatma, uzatılma, sürdürme, sürdürülme: Nitekim her nefesini temdîd-i hayat için alır (Nâmık Kemal). ... ѻ Temdit etmek: Uzatmak, sürdürmek: Bize tahsis olunan dâirede ikāmeti babamın avdetine kadar temdit etmek imkânı kalmadığına işâret etmiştim (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Akbank mevduat Birikim Hesabı ne demek?

Akbank Mevduat Birikim Hesabı, ister Akbank kredi Kartınızdan isterseniz mevduat ​hesabınızdan vereceğiniz bir talimatla, her ay sizin belirleyeceğiniz miktarı, birikim hesabınıza aktarır. ... Esnek Birikim Hesabı, ister kredi kartınızdan ister hesabınızdan vereceğiniz bir talimat ile düzenli birikim yapmanızı sağlar.

Temdit penaltısı ne demek?

Temdit penaltısı; ilk yarının ya da maçın bittiği anda verilen penaltı kararlarıyla, kupa maçlarında normal ve uzatma süreleriyle denkliğin bozulmaması hâlinde başvurulan penaltı atışlarıdır.

Ceza sahasının diğer adı nedir?

Altı pas, kale sahası olarak da isimlendiriliyor. Ceza Sahası: Futbol sahasında kale önünde bulunan, kalenin orta noktasından 11 metre uzaklıktaki penaltı noktasını da içine alan saha. Kalecinin topu elle tutabildiği alan, ceza alanı olarak da biliniyor.

Penaltı nerede olur?

Ceza sahası içinde yine kaleden uzaklığı 12 yard (11 metre) olan ve kalenin tam orta noktasının izdüşümünde bulunan penaltı noktası bulunmaktadır. Ceza sahasının kaleye uzak tarafında penaltı noktasından 9,15 metre olacak şekilde bir yay bulunmaktadır.

Vadesiz mevduat hesap cüzdanı nedir?

Vadesiz mevduat hesabı kişilerin, müşterisi oldukları bankaya yatırmış olduğu paradan herhangi bir faiz talep edemeyeceğiniz hesap türüdür.

Viopta vade sonu ne olur?

Vade sonu ve son işlem günü bir sözleşmede işlem yapılabilen son gündür. ... VİOP'ta sözleşme alınması/satılması durumunda, sözleşmenin vadesine kadar beklenmesi zorunlu değildir. Vadeye kadar olan sürede, Borsada aynı vadede ve sayıda sözleşme satmak/almak suretiyle (ters işlem) pozisyon kapatılabilir.