Karekod okutma nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Karekod okutma nasıl olur?
  2. Barkod nasıl okutulur?
  3. QR menü okutma nasıl yapılır?
  4. WhatsApp barkot okutma nasıl yapılır?

Karekod okutma nasıl olur?

Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu. Bildirimi tıklayın hepsi bu kadar.

Barkod nasıl okutulur?

Örneğin barkod tarayıcı kullanıyorsanız cihazı barkod sembolünün bulunduğu karekoda tutmanız gerekiyor. Böylelikle barkodu okutabilirsiniz. Diğer taraftan barkod okuma uygulamlarının indirildiği teledon ve tabletlerle de kod u okuyabilmek mümkün. Eğer karekod bir metin içeriyorsa bu metni hemen görebiliyorsunuz.

QR menü okutma nasıl yapılır?

Kameranızı QR Menü üzerindeki karekodu tam görecek şekilde tutun. Google Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar. Ardından QR kod üzerinde renkli bir nokta görünecektir. Bağlantıyı veya şifrelenmiş diğer bilgileri, ekranın altındaki açılır bir pencerede görüntülemek için noktanın üzerine dokunabilirsiniz.

WhatsApp barkot okutma nasıl yapılır?

Adınızın yanında gösterilen QR simgesine dokunun. KODU TARA'ya dokunun....İsterseniz WhatsApp kamerasıyla da tarayabilirsiniz:
  1. WhatsApp'ı açın > Kamera simgesine dokunun.
  2. Taramak için cihazınızı QR kodunun üzerinde tutun.
  3. EKLE'ye dokunun.