Propolis yağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Propolis yağı ne işe yarar?
  2. Propolis Yağı Nasıl Kullanılır?
  3. Propoliste hangi vitaminler var?
  4. Propolis cilt için nasıl kullanılır?
  5. Propoliste D vitamini var mıdır?

Propolis yağı ne işe yarar?

Arıcılar arasında preboli ya da arı zamkı olarak da bilinen propolis, arıların kovan içinde yer alan peteklerin sterilizasyonunu sağlamak, dışarıdan gelen böcek, mantar, bakterilere karşı kovanı korumak, bal peteklerini onarmak ve güçlendirmek için kullandığı bir üründür.

Propolis Yağı Nasıl Kullanılır?

Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz. Suda çözünmeyen propolisi de bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.

Propoliste hangi vitaminler var?

Doğallığı tartışılmaz olan propolisin devası içeriğinde bulunan vitamin, minerallerden geliyor. Propolis B1, B2, C ve E vitaminleri ve demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve bakır gibi insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu maddeler yönünden çok zengindir.

Propolis cilt için nasıl kullanılır?

%10 propolis içeren bir özütten 10 damla, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı ham bal karışımını, cilde uygulayıp 30 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Propolis antibakteriyel özellikte olduğu için cildinizde oluşacak aknelere karşı da olumlu etki gösterecektir.

Propoliste D vitamini var mıdır?

Saf Anadolu propolisi, D3 ve K2 Vitamini ile buluştu. Polifenoller ve vitaminler açısından zengin eşsiz bir formül oluştu. Bu çok özel formül; · D vitamini içeriği ile normal kemiklerin, kasların ve dişlerin korunmasını sağlarken, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna da katkıda bulunur.