Epilasyondan sonra ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Epilasyondan sonra ne yapılmalı?
  2. Ağdadan sonra kızarıklık ve kabarma nasıl geçer?
  3. Epilatörle bacak aldıktan sonra kızarıklık nasıl geçer?
  4. Lazer epilasyon sonrası tahriş için ne yapmalı?
  5. Çilek bacak nasıl giderilir?
  6. Buz lazerden sonra ne yapılmalı?

Epilasyondan sonra ne yapılmalı?

Lazer Epilasyon Sonrası : Güneşlenmemelisiniz ve özellikle yüz lazer epilasyonu sonrası yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Lazer Epilasyondan sonra ılık bir duş alınabilir. Ancak lazer uygulanan bölgeye 1 hafta süreyle kese , peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapmamalısınız.

Ağdadan sonra kızarıklık ve kabarma nasıl geçer?

Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.

Epilatörle bacak aldıktan sonra kızarıklık nasıl geçer?

Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.

Lazer epilasyon sonrası tahriş için ne yapmalı?

Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın, seansın ardından, çalışmak, alışveriş, gezme gibi rutin işlerinize devam edebilirsiniz. Ancak bu kızarıklık ve şişkinlik rahatsız edici boyutlara ulaşırsa, buz ile sorunlu bölgeyi rahatlatabilirsiniz. Bunun yanı sıra nemlendirici kremler de sorunu ortadan kaldıracaktır.

Çilek bacak nasıl giderilir?

Çilek bacak nedir? Nasıl Geçer?
  1. Çilek bacak, genellikle epilatör, jilet veya ağda yaptıktan sonra oluşan kırmızı, bazen de siyah noktalara verilen isim. ...
  2. Çilek bacak görünümü oluşmaması için bacağındaki ölü derileri düzenli olarak peeling ile uzaklaştırmalısın.
Daha fazla öğe...

Buz lazerden sonra ne yapılmalı?

İşlemden hemen önce veya aynı gün jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz. İşlem sonrasında ise mutlaka 12 saat işlem bölgesine su teması istemiyoruz. 1 hafta uygulama bölgemizi tekrardan güneşten koruyarak leke veya herhangi oluşacak dış etkenlerden korumamız gerekmektedir.