Behlül kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Behlül kelimesinin anlamı nedir?
  2. Bihter ismi ne anlama gelir?
  3. Kıvanç isminin anlamı nedir?
  4. Melih ismi ne anlama gelir?
  5. Bihter ismi nereden gelir?
  6. Bihter kız mı?
  7. Behlül ne demek TDK?

Behlül kelimesinin anlamı nedir?

Behlül isminin anlamı: 1. Çok gülen, güleç. 2. Hayır sahibi, iyi insan.

Bihter ismi ne anlama gelir?

Bihter isminin anlamı "Daha iyi, en iyi, pek iyi." demektir.

Kıvanç isminin anlamı nedir?

Anlam olarak Kıvanç isminin anlamı iftihar etmek, övünmek gibi anlamlara gelir. Memnuniyet, memnun olunan, güvenen anlamlarına da gelmektedir. Diğer anlamları yüce, büyük, ulu olan anlamlarıdır. İyilik tanrısı anlamı da vardır.

Melih ismi ne anlama gelir?

Melih isminin anlamına bakıldığında oldukça beğenilen bir anlamı olduğu görülmektedir. Melih ismi genellikle şirin ve sevimli manasına gelmektedir. Melih Arapça kökenli bir kelimedir.

Bihter ismi nereden gelir?

Bihter köken bakımından Farsçadan gelmektedir. Türkçe anlamı ise en iyi ve daha iyi şeklindedir. Bihter ismi anlamı bakımından güzel olması sebebi ile anne ve babalar tarafından kız çocukları için tercih edilmektedir. Dinimiz açısından da bu ismin kızlara verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmaz.

Bihter kız mı?

Bihter kelime anlamı olarak pekiyi ve daha iyi anlamlarına gelmektedir. Bu isim kız çocuklarına verilmektedir. Bihter isminin anlamı güzel olduğu için kız çocuklarına bu ismin verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Dinen de bu ismin konması caizdir.

Behlül ne demek TDK?

Behlül ne demek TDK? Erkek çocuklarına verilen isimlerden biri olan Behlül, çok gülen ve tebessüm eden anlamına gelir. Bu kelime biri Arapça biri Farsça kökenli olan mütebessim ve Hürrem kelimeleriyle eş anlamlıdır. Behlül kelimesinin bir diğer anlamı ise insanlara yardım eli uzatan, hayırsever kişidir.