Ehliyet ceza puanı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ehliyet ceza puanı ne kadar?
  2. Ehliyet ceza puanı ne zaman düşer?
  3. Ehliyet puanı düşerse ne olur?
  4. Ehliyet Puan bitince ne olur?
  5. Alkolden alınan ehliyet kaç yılda sıfırlanır?

Ehliyet ceza puanı ne kadar?

Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Ehliyet ceza puanı ne zaman düşer?

Ceza puanları 1 yılın sonunda sıfırlanmaktadır. Örneğin 60 ceza puanı bulunan bir sürücünün ceza puanı, 1 senenin dolmasının ardından sıfırlanmaktadır.

Ehliyet puanı düşerse ne olur?

Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir. Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir.

Ehliyet Puan bitince ne olur?

Uygulama gereğince 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulur. Sürücüler 2 ayın sonunda herhangi bir sürücü kursunda aldıkları 40 saatlik eğitimin sonucunda, sürücü kursundan uygunluk belgeleri almaları halinde, ehliyetlerini tekrardan alabilirler.

Alkolden alınan ehliyet kaç yılda sıfırlanır?

Denetimlerde yapılan ölçüm sonucunda yasal sınırların üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüye idari para cezası verilerek, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde sürücü belgeleri birinci defasında 6 ay, ikinci defasında 2 yıl, üç veya üçten fazlasında ise her ...