Spot eşya ne demektir?

İçindekiler:

  1. Spot eşya ne demektir?
  2. Spot ne demek ekonomi?
  3. Spot değeri nedir?
  4. Spot piyasa nedir iktisat?
  5. Fabrikadan revizyonlu ürün ne demek?
  6. Revizyonlu mamul ne demek?
  7. Ürün defolu çıktı ne demek?
  8. Spot nedir Finans?
  9. Spot finansta ne demek?

Spot eşya ne demektir?

SPOT EŞYA NEDİR ? ... Spot Eşya; yetkili satıcının çeşitli sebeplerden dolayı elindeki fazla veya satmakta zorlandığı ürünleri, değerinin altında bir fiyatla piyasaya sürmesi ile oluşan ürünlerdir. Bayii fiyatının altında bir rakama satılmasının sebebi de budur.

Spot ne demek ekonomi?

Ticari bir ürünü toptancısından veresiye aldıktan sonra değerinden daha aşağı bir fiyatla pazarda peşin olarak satma. Bu işleme spot işlem denir. ... Bu işlem yapıldığı andaki kur üzerinden, döviz alım veya satımı 2 iş günü içinde gerçekleşir.

Spot değeri nedir?

SPOT FİYATI(NAKİT FİYAT) Fiziki emtia için hemen teslim şartı ile oluşan fiyattır.

Spot piyasa nedir iktisat?

Bir ürünün alış veya satışının işlem tarihinde belirlenen fiyat üzerinde en çok iki iş günü sonrasında gerçekleştirildiği piyasadır.

Fabrikadan revizyonlu ürün ne demek?

bir malin bir ariza/hasar nedeniyle fabrikadan cikmadan evvel veyahut fabrikadan ciktiktan sonra ilk asamada geri iade alinmasi ve tamir edilip piyasaya verilmesi durumunda aldigi isim. bu tür bir ürünün garanti süresi ya 1 yıldır ya da hiç yoktur. ...

Revizyonlu mamul ne demek?

Revizyonlu ürün nedir? Üretimden çıkıp satışa sunulmadan önce arıza veya hasar durumlarından ötürü, fabrika tarafından revizyondan geçirilmiş üründür.

Ürün defolu çıktı ne demek?

Defo, kumaşlarda, dikkatli bakıldığında görülebilen, değişik renk ve görünüşte olabilen dokuma ya da dikim hatası veya başka herhangi bir kusur, özür veya bozukluğa denir. Defolu ürünler, üretime konu olan bir ürünün, üretim aşamasındaki yapım hatasına sahip olmasıdır.

Spot nedir Finans?

Ticari bir ürünü toptancısından veresiye aldıktan sonra değerinden daha aşağı bir fiyatla pazarda peşin olarak satma. Her ürünün spot piyasası vardır. Genellikle kur farkı olabileceği endişesiyle döviz alım-satımlarında kullanılır. Bu işleme spot işlem denir.

Spot finansta ne demek?

Spot Piyasa finansal varlıkların anında teslim prensibi ve piyasa fiyatı üzerinden el değiştirdiği piyasa ortamı için kullanılmaktadır. Spot piyasada bir ürünün alış veya satışı (takas işlemi) işlem tarihinde belirlenen fiyat üzerinden en çok iki iş günü sonrasında gerçekleşir.