Süs kavunu yenir mi?

İçindekiler:

  1. Süs kavunu yenir mi?
  2. Şamama kavunu nerede yetişir?
  3. Kırlangıç kavunu nerede yetişir?
  4. Şemmame Kavun nedir?
  5. Süs kavunu nasıl yetiştirilir?
  6. Şamama kavunu yenir mı?
  7. Kokulu kavun nedir?
  8. Şamama meyvesi nedir?
  9. Şamama kavunu ne işe yarar?
  10. Süs kavunu ne zaman ekilir?
  11. Şamama kavunu nasıl ekilir?
  12. Kavun hemoroide iyi gelir mi?

Süs kavunu yenir mi?

Küçük meyvesi ortalama 400 gr ağırlığında, ancak iri bir çiftlik domatesi boyundadır. Güçlü ve arsız varyete sezon boyunca üzerinden meyve eksik etmez. Çok verim alacağınız aynı zamanda yenilebilen bu hoş aromatik kavunu bahçenizden eksik etmeyiniz.

Şamama kavunu nerede yetişir?

Van'da Özalp, Erciş, Alaköy gibi kavun karpuz yetiştirilen bostanların bir bölümünde özel olarak ekilen şamama iş yeri, ev ve arabalarda yerini alarak doğal ve hoş koku yaymaya başladı. Vanlılar şamama satışına büyük ilgi gösteriyor.

Kırlangıç kavunu nerede yetişir?

Mardin'den sonra İzmir'e yerleşen Mardinliler tarafından da Ege bölgesinde yetiştirilen ve halk arasında 'acı kavun' olarak bilinen kırlangıç kavunu tezgahlarda görülmeye başlandı. Normal bir kavundan biraz farklı bir görüntüye sahip olsa da kırlangıç kavununun alıcısı, kokusuna bayılıyor.

Şemmame Kavun nedir?

Halk arasında 'acı kavun' olarak bilinen kırlangıç kavunu, İzmir'de tezgahlara çıkarılmaya başlandı. Yaz aylarında toplanan bu kavunun çekirdeğinin aynı, kokusunun farklı olduğunu belirten Tamgacı, "Mardin'de bu kavuna 'şemame' derler. Hem Doğu'da hem de bizim Ege Bölgesi'nde olur.

Süs kavunu nasıl yetiştirilir?

Tınlı ve kumlu topraklar tercih edilmeli ve bol sulanmalıdır. Kavunun toprağı sonbaharda sürülmelidir. Dekara 3 ve 4 ton ortalama çiftlik gübresi verilir. Yaz ayları gelmeden ilk bahar aylarında diskaro çekildikten sonra sürgü çekilir ve tohum ekimi yapılır.

Şamama kavunu yenir mı?

Şamama kavunu, günümüz kavunları gibi tatlı değildi, bundan dolayı yiyecek olarak tüketilmezdi. Fakat aroması bir çok lezet için şurup, tatlı, şeker, lokum, şerbet yapımında kullanılmaktaydı.

Kokulu kavun nedir?

Halk arasında 'acı kavun' olarak bilinen kırlangıç kavunu, İzmir'de tezgahlara çıkarılmaya başlandı. Yaz aylarında toplanan bu kavunun çekirdeğinin aynı, kokusunun farklı olduğunu belirten Tamgacı, "Mardin'de bu kavuna 'şemame' derler. Hem Doğu'da hem de bizim Ege Bölgesi'nde olur.

Şamama meyvesi nedir?

Öyle bir kavun düşünün ki elma büyüklüğünde, parfüm kadar etkili mis gibi kokan bir lezzet. Şamama kavunu günümüzde unutulmuş lezzetlerden biridir. Arapçadaki “şemm (hoş kokan,güzel kokulu)” sözcüğünden türemiştir. Şamama ile ilgili en eski kayıtlar Divanü Lugat-ıt Türk'te karşımıza çıkmaktadır.

Şamama kavunu ne işe yarar?

Eşref Bin Muhammed'in 14. yüzyılda yazdığı eserlerinde tıpta şamama koklamanın beyin sağlığına çok iyi geldiğini, tüketmenin ise mide rahatsızlıklarını giderdiğini bildirmektedir. Ayrıca Evliya Çelebinin seyahatnamesinde Şamama kavunlarının zenginler ve padişahlar arasında hediye olarak sunulmakta olduğu yazmaktadır.

Süs kavunu ne zaman ekilir?

Kavun tohumu ekimi genelde İlkbahar, yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Kavun tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kavun tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm, sıralar üzeri mesafe 50-60 cm ,sıralar arası 150-200 cm arasındadır.

Şamama kavunu nasıl ekilir?

Kavun tohumlarını bir kab içerisinde çimlendirin. Kabın üst seviyesine 2,5 cm elenmiş toprakla doldurun. Fısfıs yardımıyla nemlendirdikten sonra kavun tohumlarını yerleştiriniz. Doldurma işlemi bittikten sonra yüzey toprağını fısfıs yardımıyla menlendiriniz ve şeffaf bir naylon yardımıyla üzerini kapatınız.

Kavun hemoroide iyi gelir mi?

Kanın aktığı yere acı kavun kökü konarak kanama kısa sürede durdurulabilir. 5- Hemoroide iyi gelir: Acı kavunun iyi geldiği hastalıklardan bir diğeri de hemoroiddir.