Sözleşmeli öğretmen rapor hakkı kaç gün?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmen rapor hakkı kaç gün?
  2. Öğretmenlerin ne kadar rapor hakkı var?
  3. Bir öğretmen bir yılda ne kadar rapor alabilir?
  4. Sözleşmeli öğretmen rapor alınca ek ders kesilir mi?
  5. Rapor alındığında ek ders kesilir mi?
  6. Memurlarda rapor kesintisi nasıl hesaplanır?
  7. 1 yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?
  8. Memur bir yılda ne kadar heyet raporu alabilir?
  9. 15 tatili ek ders ödenir mi?

Sözleşmeli öğretmen rapor hakkı kaç gün?

Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.

Öğretmenlerin ne kadar rapor hakkı var?

Öğretmen, memur bir yıl içerisinde tek hekimden toplamda en fazla 40 gün rapor alabilir. ... Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir. Örneğin A doktorundan 10+10 toplamda 20 gün alabilirsiniz.

Bir öğretmen bir yılda ne kadar rapor alabilir?

Bu şekilde tek hekim tarafından düzenlenen hastalık raporlarının geçerli sayılabilmesi için, bunların İl Sağlık Müdürlüğünün belirleyeceği sağlık kurullarınca onaylanması şarttır. (6) Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez.

Sözleşmeli öğretmen rapor alınca ek ders kesilir mi?

Yani iki gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 14 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 1 saat ek ders alır. Haftada 2 gün raporlu olan öğretmenin nöbet günleri o günlere denk gelmişse nöbet ek ders ücreti alamaz. Nöbeti rapor günü dışında bir güne denk gelmişse nöbet ek dersi alır.

Rapor alındığında ek ders kesilir mi?

Geçici görevli, izinli veya raporlu iken eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu sürelerde göreve başlayan öğretmenlerin, bu süreçte herhangi bir şekilde ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır.

Memurlarda rapor kesintisi nasıl hesaplanır?

Bir takvim yılı içinde yukarı da örnek verdiğimiz örnek gibi nisan ayında 5gün, eylül ayında 5 gün rapor aldığınızda kesinti toplam gün üzerinden olmaz. 5+5=10 gün raporunuz olduğunda 10-7=3 günlük kesinti olur. Kesinti tüm maaş üzerinden olmaz. Almış olduğunuz zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.

1 yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?

Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

Memur bir yılda ne kadar heyet raporu alabilir?

SORU 11: Devlet memuru en çok ne kadar rapor alabilir? verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez.

15 tatili ek ders ödenir mi?

Öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yapılmayacak. Öte yandan öğretmenler, sömestr olarak bilinen, 20- tarihlerinde öğrencilerle birlikte ara tatile girecek.