Kollarda beyaz lekeler neden olur?

İçindekiler:

  1. Kollarda beyaz lekeler neden olur?
  2. Her beyaz leke vitiligo mudur?
  3. Bebekte beyaz leke neden olur?
  4. Vitiligo kac yasinda cikar?
  5. Doğum lekesi beyaz olur mu?

Kollarda beyaz lekeler neden olur?

Cilde renk veren pigmentlerin üretilmesinden sorumlu olan hücrelere melanosit ismi veriliyor. Melanosit hücrelerinin hasar görmesi halinde ise pigment üretimi minimuma iniyor. Vücutta gerçekleşen bu değişim sonucunda ise sınırları belli olan irili ufaklı beyaz lekeler oluşuyor; buna vitiligo diyoruz.

Her beyaz leke vitiligo mudur?

Vitiligonun en önemli belirtisi, cilt renginin düzensiz şekilde kaybıdır. Deride beyaz veya açık renk lekeler halinde görülür, ancak her beyaz leke vitiligo değildir. Genellikle, renk değişikliği ilk olarak eller, ayaklar, kollar, yüz ve dudaklar gibi güneşe daha çok maruz kalan bölgelerde görülür.

Bebekte beyaz leke neden olur?

Bebek bezinin hem sıcaklık hem de nem içeren ortamı "candida albicans" mantarının artmasına sebep olur. Biraz daha açarsak candida albicans ciltte oluşan kırmızı ve parlak şişkinlikler, beyaz aftlar veya lekeler biçiminde deride belirir.

Vitiligo kac yasinda cikar?

Vitiligo, kesin sebebi bilinmemekle birlikte deride pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanların oluştuğu bir tür deri hastalığıdır. Halk arasında ala veya alaca hastalığı olarak farklı şekillerde adlandırılabilen bu hastalık, her yaşta görülebilse de büyük oranla 20 yaşından önce belirti vermeye başlar.

Doğum lekesi beyaz olur mu?

Doğum lekeleri, farklı şekillerde olabildiği gibi farklı renk grupları halinde de oluşabilmektedir. Kahverengi, siyah, kırmızı, mavi, pembe ya da beyaz gibi renkler doğum lekelerinde karşılaşılan renkler arasındadır.