Ösym sınavında kopya çekilirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Ösym sınavında kopya çekilirse ne olur?
  2. ÖSYM ye dilekçe nasıl gönderilir?
  3. ÖSYM başvuru merkezi hafta sonu açık mı?
  4. ÖSYM geçerlilik süresi dolan fotoğraf nasıl değiştirilir?
  5. YKS itiraz dilekçesi nasıl gönderilir?
  6. YKS neden geçersiz sayılır?
  7. Sınav nasıl geçersiz sayılır?

Ösym sınavında kopya çekilirse ne olur?

Sınavda kopya çektiği tespit edilen adayın sınavı, Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilecek. Bu aday, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Başkanlık tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak başvuramayacak ve giremeyecek.

ÖSYM ye dilekçe nasıl gönderilir?

Adaylar doldurdukları dilekçeyi PTT kanalıyla "ÖSYM DMS Bürosu"na gönderebilirler ya da şahsen "Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı / ANKARA" adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler. Sınava bir hafta kalıncaya kadar Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme konur; daha sonra gelen dilekçeler işleme konmaz.

ÖSYM başvuru merkezi hafta sonu açık mı?

ÖSYM Büroları sabah sekiz buçukta (08:30) çalışmaya başlar ve akşam beşe (17:00) kadar çalışmaya devam eder. Hafta sonu ise ÖSYM Büroları çalışmamaktadır.

ÖSYM geçerlilik süresi dolan fotoğraf nasıl değiştirilir?

ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde (SK) ve SK yetkisi olan başvuru merkezlerinde fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde güncelleyebilecekler. Dilekçe göndererek de güncelleme işlemi yapılabilir.

YKS itiraz dilekçesi nasıl gönderilir?

ÖSYM'ye yapılacak yazışmalarda mutlaka Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır. Dilekçe örneği çıktını çıktısını sonra ilgili mavi tükenmez kalemle doldurduktan sonra banka dekontunu da ekleyip posta / kargo yoluyla göndermelisiniz. Faks yoluyla gönderilen dilekçeler işleme alınmaz.

YKS neden geçersiz sayılır?

Cevap kâğıdı, soru kitapçığı veya Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır.

Sınav nasıl geçersiz sayılır?

Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunanların ve yapılacak uyarılara uymayanların kimlik bilgileri tutanağa yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır.