Seyyid Bilal Kimdir?

İçindekiler:

  1. Seyyid Bilal Kimdir?
  2. Batman Seyyid Bilal Türbesi nerede?
  3. Seyyid Bilal türbesine nasıl gidilir?
  4. Becirman köyü nereye bağlı?
  5. Seyit kime?
  6. Gercüş nereye bağlı?
  7. Gercus hangi ile bagli?
  8. Gercüş nüfusu kaç?
  9. Gercüş hangi ilimizin ilçesi?
  10. Gercüş ne zaman ilçe oldu?

Seyyid Bilal Kimdir?

Seyid Bilal, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) torunu olan Hz. Hüseyin'in (ra) 12. kuşak torunlarındandır. 1132'de Bağdat'ta doğmuş, babasının adı Seyid Harun'dur.

Batman Seyyid Bilal Türbesi nerede?

İlimiz Gercüş ilçesine bağlı Vergili (Becirman) köyünde bulanan Seyyid Bilal Türbesi, inanç turizmi açısından Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en hareketli merkezidir. Türkiye genelinde özellikle seyyidler köyü olarak bilinen Vergili (Becirman) köyünün Seyyid Bilal ismiyle ünlenmesinin haklı bir gerekçesi vardır.

Seyyid Bilal türbesine nasıl gidilir?

Seyyid Bilal Türbesi Nasıl Gidilir? Buraya ulaşım oldukça kolaydır. Gerçüş ilçesine gelip burada köy dolmuşlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da şahsi aracınızla tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Becirman köyü nereye bağlı?

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili köyüne "Becirman" adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende Kürtçe isim tabelasını Bakan Şimşek taktı

Seyit kime?

Seyyid (Arapça: سيد), İslam peygamberi Muhammed'in kızı Fatıma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiyye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan olduğu inanılanlar genel olarak bu adla anılır. Hanımlar için Seyyide sıfatı kullanılır.

Gercüş nereye bağlı?

Gercüş İlçesi Mardin Sancağının Midyat İlçesine Bağlı bir köy iken, yılında İlçe Statüsü kazanmıştır.'da Batman iline bağlanmıştır.

Gercus hangi ile bagli?

Gercüş İlçesi Mardin Sancağının Midyat İlçesine Bağlı bir köy iken, yılında İlçe Statüsü kazanmıştır.'da Batman iline bağlanmıştır.

Gercüş nüfusu kaç?

Yıllara Göre Gercüş Nüfusu
YılGercüş NüfusuErkek Nüfusu
201820.48410.295
201719.2149.447
201619.9959.947
201520.27810.108
10 satır daha

Gercüş hangi ilimizin ilçesi?

Gercüş
ÜlkeTürkiye
İlBatman
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
İdare
16 satır daha

Gercüş ne zaman ilçe oldu?

Gercüş İlçesi Mardin Sancağının Midyat İlçesine Bağlı bir köy iken, yılında İlçe Statüsü kazanmıştır.'da Batman iline bağlanmıştır. Süryanilerin geçmişte yoğun olarak yaşadığı Midyat ve civarında “kefer”le başlayan birçok köy ismine rastlanmaktadır.