2 el araba alım satımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 2 el araba alım satımı nasıl yapılır?
  2. Suriyeliye araç satışı nasıl yapılır?
  3. 1 temmuzda satılan aracın vergisini kim öder?
  4. Haziran ayında MTV ödemeden araç satışı yapılır mi?

2 el araba alım satımı nasıl yapılır?

Yetkili tarafından noter satış sözleşmesi çıkartılır, alıcı ve satıcı tarafından isim, soyisim ve telefon numaraları yazılarak imzalanır. Noter satış sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcı vezneye giderek hesaplanan noter ve işlem ücretini öder. İşlemler sonucunda alıcı aracın geçici ruhsatını alabilir.

Suriyeliye araç satışı nasıl yapılır?

Peki çözüm nedir? Suriyeli kişi önce emniyete gidip gerekli izin belgesini kendisi alacak. Ve bu izin belgesi ile hemen yeni plaka çıkaracaktır. Bu plaka çıktıktan ve plaka resmi olarak emniyet kayıtlarında Suriye plakası olarak değiştikten sonra, Suriyeli kişi tercüman aracılığı ile aracının devrini yapabilir.

1 temmuzda satılan aracın vergisini kim öder?

Temmuzdan sonraki 6 aylık süreçte ise aracın yeni sahibi MTV borcunu öder. 1 Ocak ve 1 Temmuz arasında satılan aracın ilk dönem vergi borcu da yine araç sahibi tarafından ödenerek satışı yapılabilir.

Haziran ayında MTV ödemeden araç satışı yapılır mi?

Vergi borcu (MTV) ödenmeden aracın satışı yapılamaz. ... Temmuz ayında aracını satmak isteyenler için ilk yapılması gereken, aracın Temmuz MTV ikinci taksidini ödemek ve noterden borcu yoktur belgesi almaktır.