Egzoz emisyon kontrolü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Egzoz emisyon kontrolü nasıl yapılır?
  2. Egzoz muayenesi kaç saat sürer?
  3. Egzoz muayenesi bitmeden muayene olur mu?
  4. Araç muayene zamanı gelmeden yapılır mı?
  5. Muayene için egzoz emisyon gerekli mi?

Egzoz emisyon kontrolü nasıl yapılır?

Egzoz emisyonu nerede ölçtürülür? Motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının kontrolüne dair hazırlanan yönetmelik gereğince yapılan egzoz emisyonu ölçümünü, 81 ildeki tüm sabit TÜRKTÜV Araç Muayene İstasyonları'nda yaptırabilirsiniz.

Egzoz muayenesi kaç saat sürer?

Ölçüm yapılan cihazdan başarılı sonuç alınırsa aracınız için egzoz emisyon pulu verilmektedir. Egzoz emizyon gazı ölçümü yaklaşık olarak 15 ile 20 dakika arasında bitmektedir.

Egzoz muayenesi bitmeden muayene olur mu?

Egzoz sistemi kusurlu olan araçların ölçümleri onaylanmaz. ... İlk muayene geçerlilik süresi henüz dolmayan ilk kez tescil edilen yeni motorlu araçların ise egzoz gazı emisyon ölçüm tarihleri ilk muayene geçerlilik süresi ile aynıdır.

Araç muayene zamanı gelmeden yapılır mı?

Aracımın muayene tarihi gelmeden muayenesini yaptırabilir miyim? Aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de istasyonlarımıza gelerek araç muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayeneye gelmiş olduğunuz tarih üzerinden hesaplanır ve ruhsatınıza işlenir.

Muayene için egzoz emisyon gerekli mi?

Egzoz Gazı Ölçümü Nasıl ve Nerede Yaptırılır? Egzoz gazının çevreye ve sağlığa ciddi zararları vardır. Bu nedenle de araç muayenesinde egzoz muayenesine de yer verilmektedir.