Polislik sınavında hangi konular var?

İçindekiler:

  1. Polislik sınavında hangi konular var?
  2. POMEM sınavına kimler girebilir?
  3. POMEM sınavı ne demek?
  4. POMEM neyle alıyor?
  5. POMEM yazılı sınav var mi?
  6. Polis olmak icin TYT den kac net yapmak gerekir?
  7. 27 dönem POMEM kimler başvurabilir?

Polislik sınavında hangi konular var?

Ders İçerikleri
  • Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi. ...
  • Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği. ...
  • Silah ve Taktik Atış ...
  • Temel Polislik I. ...
  • Temel Polislik II. ...
  • Uygulamalı Polislik I. ...
  • Uygulamalı Polislik II.

POMEM sınavına kimler girebilir?

MADDE 5 – (1) POMEM'lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler. ... (2) POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılır.

POMEM sınavı ne demek?

POMEM; Polis Meslek Eğitim Merkezi anlamına gelen ve kelimelerin baş harflerinden oluşan bu kısaltma Üniversite mezunlarının polis olabilmesi için eğitim gördükler yerin adıdır.

POMEM neyle alıyor?

POMEM alımları için İçişleri Bakanlığının belirlediği tarihlerde ve Emniyet Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği sınavda, KPSS'de Lisans mezunları P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları ise P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmalı.

POMEM yazılı sınav var mi?

2-Pomem Yazılı Sınavı: kpss barajını geçen adaylar, Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sınava katılırlar. (50 tane soru vardır ve bu 50 sorunun 10 tanesi atatürkçülükle(inkılapçılık, halkçılık, cumhuriyetçilik), 10 tanesi genel kültürle (trafik, internet, aihm vb) ve geri kalan 30 tanesi ...

Polis olmak icin TYT den kac net yapmak gerekir?

YKS'nin ilk testi olan TYT'den 150 puan barajını geçen adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tercihlerine ekleyebiliyor.

27 dönem POMEM kimler başvurabilir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 20 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri ...