El ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

İçindekiler:

  1. El ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?
  2. Aşırı terlemenin tedavisi var mı?
  3. Soguk terleme neden ileri gelir?
  4. Gece terleme hangi hormon bozukluğu?

El ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Aşırı terlemenin tedavisi var mı?

Aşırı terleme tedavisi ise botoks enjeksiyonları uygulanarak bu durumun ortadan kaldırılmasına denir. Botoks yani Botulinum toksini, sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınmasını engeller ve böylece terlemeyi durdurur. Aşırı terleme tedavisinde botoks uygulaması 20 yıldan uzun zamandır kullanılmaktadır.

Soguk terleme neden ileri gelir?

Ekrin ter bezlerinde üretilen ter büyük oranda sudur ve vücudu serinletir. Epokrin ter bezleri de ısı nedeniyle aktif olabilirler. Buna rağmen asıl olarak stres ve hormonal değişiklikler nedeniyle aktif hale gelir ve soğuk terlemeye neden olurlar.

Gece terleme hangi hormon bozukluğu?

Vücut sıcaklığının artmasına bağlı olarak yaşanan terleme genellikle gece saatlerinde ortaya çıkar. Bu gece terlemeleri perimenopoz ve erken menopoz döneminde östrojen düzeylerinin düşmesi nedeniyle oluşur.