657 çekilme nedir?

İçindekiler:

  1. 657 çekilme nedir?
  2. Mezuniyetsiz çekilme ne demek?
  3. Çekilen memur geri dönebilir mi?
  4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre bir memur aralıksız ve mazeretsiz kaç gün göreve gelmemesi durumunda çekilmiş sayılır?

657 çekilme nedir?

657 sayılı yasanın 94. maddesine göre, kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevini terk eden ve bu terki kesintisiz 10 gün devam eden memurlar, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Mezuniyetsiz çekilme ne demek?

Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, zımni istifa talebine çekilmiş sayılma denilmektedir. Uygulamada çekilmiş sayılmaya müstafi tabiri kullanılmaktadır.

Çekilen memur geri dönebilir mi?

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. ... Aynı zamanda memur iken bir mazeret belirtmeden işe gitmeyenler de istifa etmiş (geri çekilmiş) sayılırlar.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre bir memur aralıksız ve mazeretsiz kaç gün göreve gelmemesi durumunda çekilmiş sayılır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.