Gebelikte karpal tünel sendromu için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte karpal tünel sendromu için ne yapılmalı?
  2. Karpal tünel masajı nasıl yapılır?
  3. Karpal tünel sendromu için ne yapılmalı?
  4. Sinir sıkışması dinlenerek geçer mi?
  5. Karpal tünel sendromu ilerlerse ne olur?
  6. Sinir sıkışması anında ne yapılmalı?

Gebelikte karpal tünel sendromu için ne yapılmalı?

Hamileliğin son aşamalarında ortaya çıkan bulgularda genellikle el bileği ekleminin az kullanılması ve gece uyurken bükülü pozisyona gelmemesi hedeflenir. Bu amaçla el bileğini doğal pozisyonda tutan ateller uygulanabilir. El bileğine yük veren ve median sinirin sıkışmasına sebep olan hareketler engellenir.

Karpal tünel masajı nasıl yapılır?

Parmaklarınızı sıkıp, elinizi yumruk yapın. Yumruğunuzu bileğinizden aşağıya bükün ve 5′e kadar sayın. Daha sonra bileklerinizi düz tutun, parmaklarınızı gevşetin ve tekrar yumruk yaparak hareketi tekrarlayın. Her iki egzersizi de toplam 10 kere uygulayın.

Karpal tünel sendromu için ne yapılmalı?

Karpal tünel sendromunun tedavisinde bölgesel ağrı kesici ve ödem çözücü jellerin kullanılması faydalıdır. Bununla beraber sadece gece kullanılacak olan el-bilek atelleri ile sinir çevresine kortikosteroid enjeksiyonları son derece güvenli ve etkin tedavi sağlar.

Sinir sıkışması dinlenerek geçer mi?

Dinlenme ve diğer konservatif tedavilerle, çoğu insan sinir sıkışmasından birkaç gün veya hafta içinde kurtulur. Bazen, sıkışmış bir sinir nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletmek için ameliyat gerekir.

Karpal tünel sendromu ilerlerse ne olur?

Karpal tünel sendromu tedavi edilmezse ne olur? Sendromun zamanında teşhis ve tedavi edilmemesi, kişideki kas güçsüzlüğünün ve kas zayıflığının ilerlemesine yol açar. Sinir sıkışması, önce kas atrofisine yani kas erimesine neden olur. Bu durumda hasta, eşyaları elleriyle taşıyamaz hale gelir.

Sinir sıkışması anında ne yapılmalı?

Egzersizler sırt veya orta kasları güçlendirebilir ve bir sinir kökü üzerindeki baskıyı azaltabilir veya ortadan kaldırabilir. İbuprofen ve naproksen gibi antiinflamatuar ilaçlar yararlı olabilir. Kortikosteroidlerin enjeksiyonları (antiinflamatuar bir ilaç) birçok sıkışmış sinir türü için faydalı olabilir.