Bir mukabele mi bil mukabele mi?

İçindekiler:

  1. Bir mukabele mi bil mukabele mi?
  2. Bilmukavele ne demek?
  3. Bilmukabele Turkce mi?
  4. Bilmukabele ne demek Eodev?
  5. Bilmukabele ne demek Osmanlıca?

Bir mukabele mi bil mukabele mi?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.

Bilmukavele ne demek?

Bilmukabele; Karşılık olarak. (Davranış töresinde) ben de, size de, sizlere de. Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz. Örnek: "Hürmetler ederim. - Bilmukabele.

Bilmukabele Turkce mi?

Bilmukabele kelimesi, Arapça'dan Türkçe'ye geçmiştir. Arapça'da edat olan 'bi' yani Türkçe'deki karşılığı 'ile' kelimesinin 'Mukabele' kelimesiyle birleşiminden meydana gelen Bilmukabele, 'karşılık olarak' anlamı taşımaktadır.

Bilmukabele ne demek Eodev?

Bilmukabele sözlük anlamı 'karşılık olarak' biçiminde ele alınır ve cümle içerisinde kullanılır. Özellikle tek başına değerlendirilen en önemli kelimeler arasında yer almaktadır. Karşıdaki kişinin söylediği bir cümle üzerine, aynı duyguları paylaştığını anlatmak için değerlendirilmektedir.

Bilmukabele ne demek Osmanlıca?

Bilmukabele, ''fikirlerinize katılıyorum, aynı duyguları paylaşıyoruz'' anlamında kullanılan kalıplaşmış bir ifadedir. Özellikle 19. yüzyıldan sonra Arapça eserlerin Türkçeye tercüme edilmesi ile birlikte halk arasında kullanımı yaygınlaşmıştır.