IFK kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. IFK kelime anlamı nedir?
  2. Buhtan atmak ne demek?
  3. IFK hadisesi kısaca neyi ifade eder?
  4. Müzevir ne anlama gelir?
  5. IFK hadisesi hangisi?
  6. Tecessüs Kapsamı Nelerdir?

IFK kelime anlamı nedir?

(ﺍﻓﻚ) i. (Ar. ifk) Bir şeyi birine yükleme, iftirâ, bühtan: Mütercim-i mezkûr, bâzı ashâb-ı garazın ifk ü iftirâsı sebebiyle mağdur ve nanpâresinden dûr ve hizmet-i fetvâdan mehcur oldukta… (Sâlim Tezkiresi).

Buhtan atmak ne demek?

Bühtan kelimesi Türkçe'de "iftira" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça bahata بهت z "şaşırttı, şoke etti, iftira attı" fiilinin masdarıdır.

IFK hadisesi kısaca neyi ifade eder?

Adını, Kur'an'daki olaya ilişkin âyetlerde (en-Nûr 24/11-22) iki defa geçen (en-Nûr 24/11, 12) ifk kelimesinden alır. İfk "iftira, en kötü ve en çirkin yalan" demektir (bk. İfk, Kur'an'da ayrıca iki yerde (el-Furkān 25/4; Sebe' 34/43) sözlük anlamında geçmektedir. ...

Müzevir ne anlama gelir?

Erkek olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müzekker yani eril; dişi olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müennes yani dişil kelimeler denir.

IFK hadisesi hangisi?

Gerdanlık Olayı veya İfk Olayı, Aişe'nin 22 yaşında iken bir sefer dönüşü esnasında eşi İslam peygamberi Muhammed'i genç bir Müslüman asker olan Safvan bin Muattal ile aldattığı iddiası ve sonrasındaki gelişmeler.

Tecessüs Kapsamı Nelerdir?

Bir ahlâk deyimi olarak tecessüs, insanların gizli durumlarını, ayıplarını ve kusurlarını araştırıp ortaya dökmektir. Bunun için başkalarının gizli kalmasını istedikleri özelliklerini belirten veya duygularını yansıtan her türlü durum ve eşyaları araştırmak, tecessüs kapsamında yer alır.