Lastikler kabak olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Lastikler kabak olursa ne olur?
  2. Kabak lastik muayeneden geçer mi?
  3. Aşınmış lastik ses yapar mı?
  4. Lastik taban bozukluğu nasıl Anlaşilir?
  5. Hangi lastik daha az ses yapar?
  6. Aşınmış lastik nasıl anlaşılır?
  7. Lastikler eskiyince ne olur?
  8. Araba lastik ömrü nasıl anlaşılır?
  9. Muayeneden hangi lastik geçmez?
  10. Hangi jant muayeneden geçmez?
  11. Hangi lastik daha sessiz?
  12. Hangi marka lastik sessiz?
  13. En iyi lastik nasıl anlaşılır?
  14. Yeni lastik nasıl anlaşılır?
  15. 6 yıllık lastik kullanılır mı?

Lastikler kabak olursa ne olur?

Kabak lastikler; aracın fren mesafesini uzatır, yakıt tüketimini arttırır ve sürüş güvenliğini tehlikeye sokar.

Kabak lastik muayeneden geçer mi?

Yanlış, TÜVTÜRK Araç Muayenesi'nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. ... Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma, patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.

Aşınmış lastik ses yapar mı?

Aldığınız yeni lastikler size gürültülü mü geldi? ... Bir müddet sonra, lastik diş derinliği düzenli bir şekilde aşındıkça lastiklerin biraz daha sessiz hale gelmeleri mümkündür. Bunun aksine lastiklerinizin düzensiz bir aşınmaya maruz kalması durumunda rahatsız edici titreşimlere yol açabilirler.

Lastik taban bozukluğu nasıl Anlaşilir?

Uzun süre (birkaç ay) kullanmadığınız aracınızın direksiyon başına geçtiğinizde ilk birkaç kilometre boyunca direksiyonda geçici bir titreme hissi varsa lastiklerinizin tabanı bozulmuş olabilir. Uzun süre park halinde kalan araçlarda oluşan bu şekil bozukluğu genelde geçicidir ancak kimi zaman kalıcı hale de gelebilir.

Hangi lastik daha az ses yapar?

Bridgestone Potenza S001 serisinin en önemli özelliklerinden biri 68 desibel ses seviyesi ile en sessiz lastik modelleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Aşınmış lastik nasıl anlaşılır?

Lastikler eşit olarak aşınmamış ise sürüş halindeyken direksiyon simidinde titreşim hissedeceksiniz. Hızınız arttıkça titreşim yoğunluğunuz da artıyorsa lastiklerinizi dengelemeniz gerekmekte. Eğer dengeleme yapmanıza rağmen titreşim devam ediyorsa lastikleriniz aşınmış demektir ve değiştirilmesi gerek.

Lastikler eskiyince ne olur?

Lastiğiniz döndükçe aşınır. Bu aşınma, lastiğinizin yüzeyinin erimesine ve çukurlar ile arasındaki mesafenin daralmasına sebep olur. Bu daralmalar gözle veya el yordamıyla fark edilebilecek daralmalar değildir. Muhakkak ölçmeniz veya ölçümletmeniz gerekir.

Araba lastik ömrü nasıl anlaşılır?

Henüz yeniyken lastiklerinizin diş derinliği en yüksek seviyededir ancak kilometreler kat edildikçe bu derinlik giderek azalır. Dolayısıyla lastik sırtı, hamur koruma katmanı seviyesine (aşınma göstergesi) ulaştığında lastiğin değiştirilmesi gerekir.

Muayeneden hangi lastik geçmez?

Lastiği dış yüzeyinde lastiğin iskeletine kadar derin aşınmalar var ise aracınız muayeneden geçemez ve ağır kusurlu kabul edilir. Ağır vasıtaların ek hareketli dingillerinde lastik yok ise ağır kusurlu sayılır ve muayeneden geçemezler.

Hangi jant muayeneden geçmez?

Bu arada jant ebatı ile ilgili olarak bilinmesi gereken bir detay var. Sizin arabanız 15″ jant olabilir, fakat aynı marka ve modelin farklı donanımlarında daha büyük yada küçük bir jant modeli seri üretim olarak sunulan bir opsiyon ise aracınız muayeneden geçer.

Hangi lastik daha sessiz?

Bridgestone Potenza S001 serisinin en önemli özelliklerinden biri 68 desibel ses seviyesi ile en sessiz lastik modelleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Hangi marka lastik sessiz?

İşte en sessiz lastik modelleri ve markaları!...En Sessiz Lastik Modelleri
  • Bridgestone Potenza S001. Japon lastik markalarından biri olan Bridgestone, en popüler ve en kaliteli lastikleri üreten markalardan bir tanesi. ...
  • 2. GoodYear EfficientGrip. ...
  • 3. Nokian WetProof. ...
  • Falken Ziex ZE 310 Ecorun.

En iyi lastik nasıl anlaşılır?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Yeni lastik nasıl anlaşılır?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

6 yıllık lastik kullanılır mı?

Araç lastiklerinin kullanım ömrü montaj işleminden itibaren 4-6 yıl arasındadır. Elbette bu değerler, kullanım ile de doğrudan orantılıdır. Lastik diş derinliği gibi faktörler elverişli olduğu sürece lastiklerinizi 6 yıla kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.