B12 için hangi tahlil?

İçindekiler:

  1. B12 için hangi tahlil?
  2. B12 testi ne demek?
  3. B12 kan tahlili için aç olmak gerekir mi?
  4. B12 nin başka adı var mı?
  5. B12 tahlili kaç günde çıkar?

B12 için hangi tahlil?

B12 testi, hastanın kanından alınan örnekle yapılmaktadır. Hastanın test öncesinde 6-8 saatlik açlık durumunun olması gerekmektedir. Hastanın kolundaki bir damardan girilerek hastanın kanı alınır ve tüplere doldurulup; kan laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda da B12 değeri incelenir ve bu sonuç rapor olarak yazılır.

B12 testi ne demek?

B12 testi , kansızlık ya da beslenme bozukluklarına bağlı olarak gelişen semptomların varlığında başvurulan bir testtir. Makrositik aneminin araştırılması ve megaloblastic anemilerde görülen eksikliklerin denetlenmesinde sıklıkla bakılan kan testlerinden biridir.

B12 kan tahlili için aç olmak gerekir mi?

Büyük kırmızı kan hücrelerine (RBC) rastlandığında; anemi ya da nöropatinin semptomları görüldüğünde; B12 veya folat eksikliği tedavisi yapılacağı zaman bu test istenir. Kanınız alınmadan önce 6-8 saat kalmanız istenebilir. Bu testle kanın sıvı bölümündeki (serum) vitamin B12 ve folate konsantrasyonu ölçülür.

B12 nin başka adı var mı?

B12 vitamini merkezi sinir sisteminin etkin faaliyet göstermesi için gerekli olan içinde kobalt bulunan vücudumuzda ki en farklı ve önemli vitaminlerden biridir. Kobalamin olarak da bilinen B12 vitamini, diğer tüm B vitaminleri gibi suda çözünen bir vitamindir.

B12 tahlili kaç günde çıkar?

Verilen kan numunesi sonrasında B12 vitamini test, sonuçları gün içinde, yaklaşık olarak 4 saat sonra sonuçlanabiliyor.