2 yaşındaki bebeğin salyası neden akar?

İçindekiler:

  1. 2 yaşındaki bebeğin salyası neden akar?
  2. Çocukların neden ağzının suyu akar?
  3. 3 aylık bebeğin sürekli salyası neden akar?
  4. Diş çıkaran bebeğin ateşi ne kadar sürer?

2 yaşındaki bebeğin salyası neden akar?

Diş Çıkarma Yavrunuzun ağzında salya birikmesinin en yaygın sebebi, diş çıkarmasıdır. Minik yavrularınız genellikle 2. aylarını doldurduktan sonra diş çıkarma dönemlerine girmiş olurlar. Bu dönemde henüz yutkunma becerilerinin gelişmemiş olması sebebiyle ağızlarında salya birikebilir.

Çocukların neden ağzının suyu akar?

Ağzı açık uyumak ve bu şekilde uyunduğunda ağızdan su gelmesi, yanlış uyku pozisyonu, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde problem ve kıl kurdu gibi etkilerden dolayı ağızdan su gelme durumu yaşanabilir.

3 aylık bebeğin sürekli salyası neden akar?

2-3 aylık bebeklerde bu durum, bebeklerin doğasından kaynaklı olabileceği gibi, diş etlerinin altında büyümeye çalışan dişlerin de neden olduğu bir durum olabilmektedir. Erken dönemde salya oluşması, aynı zamanda reflü gibi mide rahatsızlıklarının ve bağırsak sorunlarının habercisi olabilir.

Diş çıkaran bebeğin ateşi ne kadar sürer?

Bebeklerde diş çıkarma döneminde, ateş 3 günden fazla sürüyorsa doktora başvurulmalı Diş çıkarma döneminde hafif ateş görülebildiğinin, ancak 1-2 günden uzun sürmediğinin altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.