Rahim içinde sıvı birikmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Rahim içinde sıvı birikmesi neden olur?
  2. Testiste sıvı birikmesi nedir?
  3. Kasıkta sıvı birikmesi nedir?
  4. Erkek bebek yumurtalıkta sıvı birikmesi nedir?
  5. Akcigerde su toplaması ne demektir?

Rahim içinde sıvı birikmesi neden olur?

Yumurta kanallarının iç dokusu tarafından üretilen sıvı, kanal duvarlarında bulunan titrek uçlu tüyler ile dışarıya aktarılamaz ve sıvı kanallarda birikmeye başlar. Bu şekilde fallop tüplerinin sıvıyla dolarak tıkanması olayına, 'tüplerde/ rahimde sıvı birikmesi' veya tıp dilindeki adıyla 'hidrosalpinks' denir.

Testiste sıvı birikmesi nedir?

Hidrosel terimi, Yunanca hydro; su ve cele; tümör kelimelerinden gelir. Halk arasında su fıtığı olarak da bilinen hidrosel, testisleri çevreleyen zarlar içinde normalden daha fazla sıvı birikimi sonucu testis torbasının (skrotum) şişmesi durumudur.

Kasıkta sıvı birikmesi nedir?

Rahimin her iki tarafında bulunan, görevleri yumurtayı rahim boşluğuna iletmek olan fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna hidrosalpinks denir. Bu biriken sıvı fallop tüplerinin içerisini kaplayan doku tarafından üretilir.

Erkek bebek yumurtalıkta sıvı birikmesi nedir?

Hidrosel olarak bilinen fakat halk dilinde testislerde sıvı birikmesi olarak da tanımlanan bu hastalığın belirtisi testis torbalarındaki şişliğin oluşmasından anlaşılmaktadır. Bu şişlik acısız olduğu için bebeklerde sadece görsel olarak anlaşılmaktadır. Dışarıdan yapılan muayene sonrasında da ele şişlik gelebilir.

Akcigerde su toplaması ne demektir?

Plörezi, zarlar arasında dolaşan sıvının salınım miktarının artması ya da emilimin normal düzeyde olmamasına bağlı olarak plevra boşluğunda oluşan sıvı artışı sonucu gerçekleşir. Halk arasında akciğerin su toplaması olarak da nitelendirilen bu hastalığın tıptaki bir diğer karşılığı ise plevral efüzyondur.