Mitral kapak sarkması nedir?

İçindekiler:

  1. Mitral kapak sarkması nedir?
  2. Mitral kapak yetmezliği olanlar ne yapmalı?
  3. Kalp kapak yetmezliği öldürür mü?
  4. MVP kalp hastalığı nedir?

Mitral kapak sarkması nedir?

Mitral kapak sarkması (MKP), kalbin sol karıncığının kasılması esnasında kapalı olan mitral kapakçıkların bir veya ikisinin kan basıncın etkisi ile sol kulakçığa doğru kabarmasıdır.

Mitral kapak yetmezliği olanlar ne yapmalı?

Mitral yetmezlik başlangıç aşamasında ilaçlı olarak tedavi edilebilir. Ancak ilerlemiş vakalarda tedavi, cerrahi yöntemlerle yapılır. Mitral yetmezlik vakalarında uygulanan cerrahi işlem sırasında kapağın onarılması esastır. Kapağın onarılmasının ardından hastanın ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanması gerekir.

Kalp kapak yetmezliği öldürür mü?

Kalp kapak hastalıkları genelde yavaş seyirlidir, ancak ileri düzeylerde kalp yetmezliği, inme, ritim bozukluğu ve bazen ani ölüme yol açabilir. Bu nedenle kapak hastalarının aralıklar ile ekokardiyografi tetkiki ile izlenerek kapak cerrahisi zamanının belirlenmesi gereklidir.

MVP kalp hastalığı nedir?

Mitral kapak prolapsusu (MVP) oldukça sık görülen bir durumdur. Kalbin sol tarafında yer alan mitral kapağın düzgün kapanmaması ile ortaya çıkar. Kalple ilgili olduğundan ve göğüs ağrısına da neden olduğundan sizin için korkutucu olabilir.