KKTC kaç yaşında emekli olurum?

İçindekiler:

  1. KKTC kaç yaşında emekli olurum?
  2. Emekli olmak için kaç gün?
  3. Sosyal sigortalar primi ne kadar?
  4. SGK Kıbrıs'ta geçerli mi?
  5. GSS yurtdışında geçerli mi?

KKTC kaç yaşında emekli olurum?

tarihinde 45 Yaşını doldurmuş olup 25 yıl prim yatırımı olanlar 50 yaşında, 35 yaşını doldurmamış olanların ise emekli yaşı 60 olarak düzenlenmiştir. 35-45 yaş arasının ise emekli yaşı kademeli olarak yükseltilmiştir.

Emekli olmak için kaç gün?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

Sosyal sigortalar primi ne kadar?

Tam gün çalışmayanlar için en düşük aylık prim tutarı bin 144.80 lira olacak. İşsizlik sigortası primi ödemek isteyenler de her ay bin 252 lira yatıracak. Bir işte çalışmayan, sağlık hizmeti alabilmek için primini kendileri ödeyenler aylık 107.33 lira ödeyecek.

SGK Kıbrıs'ta geçerli mi?

SGK ile KKTC Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Vatandaşlar, KKTC'de bulundukları süre içinde hasta olmaları halinde sağlık hizmeti alabilecek. ... Türkiye vatandaşları Karpaz'dan Lefke'ye kadar tüm sağlık merkezlerinde ve hastanelerinde sağlık hizmeti alabilecekler" diye konuştu.

GSS yurtdışında geçerli mi?

Kanuna göre, bir kişinin genel sağlık sigortalısı sayılabilmesi için Türkiye'de ikamet etmesi ve başka bir ülkede sağlık yardımlarından yararlanmaması gerekir. Bu nedenle, yurt dışında ikamet eden veya başka ülkede sağlık yardımlarından yararlanma hakkı olan kişiler GSS kapsamına dahil edilmiyor.