Disiplin cezası alıp almadığına dair belge nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge nereden alınır?
  2. Disiplin yaptırımı nedir?
  3. Görevini kasten yapmayan memura ne ceza verilir?
  4. Transkript belgesi nereden alınır?

Disiplin cezası alıp almadığına dair belge nereden alınır?

Disiplin cezası almadığına dair belge birçok yerden alınabilmektedir. Bunların en kolayı e-okul üzerindendir. Diğeri de okul yönetiminden imzalı belge almaktır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu şekilde alabilirler.

Disiplin yaptırımı nedir?

Buna göre memuriyette disiplin cezası, “kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara” ...

Görevini kasten yapmayan memura ne ceza verilir?

Verilen görev ve emirleri kasten yapmamak disiplin suçu 657 sayılı devlet memurları kanununda düzenlenmiş olup disiplin cezası bakımından Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiillerdendir.

Transkript belgesi nereden alınır?

Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.