Türkiye'de cami başına kaç kişi düşüyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de cami başına kaç kişi düşüyor?
  2. Istanbulda kac cami var 2021?
  3. Bir cami ortalama kaç kişiliktir?
  4. Nüfusa göre en çok cami hangi ilde?
  5. Istanbul'da en çok cami hangi ilçede?
  6. Ankara kaç tane cami var?
  7. California'da cami var mı?

Türkiye'de cami başına kaç kişi düşüyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı her yıl açıkladığı verilerini 2020 yılı için güncelledi. 2006 yılından bu yana Türkiye'deki cami sayısı yaklaşık olarak 11 binlik bir artış gösterdi.

Istanbulda kac cami var 2021?

Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul'da caminin olduğunu belirterek, ''İstanbul'da en azından 10 bin tane daha camiye ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum.'' dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeyrek asırdır Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladığını söyledi.

Bir cami ortalama kaç kişiliktir?

Türkiye'de cami başına kaç kişi düşüyor? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yıl sonu verilerine göre Türkiye nüfusu 75 milyon 627 bin iken Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarında 81 ilde toplam cami bulunuyor. Cami sayısına nüfus bölündüğünde ortalama 893 kişiye 1 cami düşüyor.

Nüfusa göre en çok cami hangi ilde?

Buna göre en fazla cami İstanbul ve Konya'da var. En az cami de Tunceli'de. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami envanteri çalışmasına göre Türkiye'de en fazla cami nüfusun en yoğun olduğu İstanbul'da. 12 milyon 5 nüfusuyla Türkiye'nin büyük kenti İstanbul'da tam .

Istanbul'da en çok cami hangi ilçede?

Kent genelinde cami sayısına bakıldığında ilk sırada 343 camiyle Fatih ilçesi bulunuyor. Fatih'i sırasıyla 192 camiyle Üsküdar, 143 camiyle Pendik, 142 camiyle Ümraniye, 136 camiyle Beykoz ve 129 ile Arnavutköy takip ediyor. Kentte en az cami ise Adalar'da bulunuyor.

Ankara kaç tane cami var?

3 binden fazla cami ve mescidin bulunduğu Ankara'da en çok cami 308 ibadethane ile Çankaya'da iken en az cami ise 13 ile Evren'de yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Ankara'da 3 bin 11 cami ve mescit bulunuyor.

California'da cami var mı?

Rapora göre, ABD'de en çok cami, 257 camiyle New York'ta bulunuyor. Onu 246 camiyle California, 166 camiyle Teksas ve 118 camiyle Florida eyaletleri izliyor.