Matbu evraklar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Matbu evraklar nelerdir?
  2. Matbu kaynak ne demek?
  3. Önemli belgeler nedir?
  4. Sunum formatına göre belge türleri nelerdir?
  5. Evrak yönetiminin amacı nedir?
  6. Islak imza ne anlama gelir?

Matbu evraklar nelerdir?

Matbuu evraklar yazılı bilgilerin ciltli ya da ciltsiz olarak saklanabildiği ve bilgi içeren her bir evrağa verilen isimdir....Matbuu evraklardan bazıları için örnek vermek gerekirse;
  • Fatura.
  • Sevk irsaliyesi.
  • İrsaliyeli fatura.
  • Dekont.
  • Gider pusulası
  • Taşıma irsaliyesi.
  • Tahsilat makbuzu.
  • Adisyon.
Daha fazla öğe...

Matbu kaynak ne demek?

Matbu evrak tanımlamasını ; amacı itibariyle , önceden çok adetli olarak basılmış , matbaaya yaptırılmış , gündelik işlerin belli bir düzen ve aksama olmadan takibine yarayan her türlü ciltli ve ciltsiz basılı evraklar olarak tanımlayabiliriz.

Önemli belgeler nedir?

Önemli Belge Kurum için anlam ve önem taşıyan ayrıcalıklı her türlü yazılardır. Rektörlükten bölümlere gelen yazılar, bakandan genel müdürlere gelen yazılar gibi.

Sunum formatına göre belge türleri nelerdir?

Örgüt yapıları içerisinde üretilen belgeler; yapıları, üretim ve kullanım amaçları veya kayıt türleri gibi birçok faktöre bağlı olarak sınıflandırılmaktadır. Belgeler sunum formatı açısından incelendiğinde; yazılı, basılı ve manyetik belgeler olarak üçe ayrılmaktadır.

Evrak yönetiminin amacı nedir?

Kâğıt dokümanların taranarak dijitalleştirilmesini ve elektronik ortamda saklanarak yönetilmesini sağlayan yazılımlar olarak bilinen evrak yönetim sistemi sayesinde, bütün belgeler tek bir merkezi alanda toplanır. Böylece gerekli olduğunda istenilen belgelere anında ulaşılabilir ve pratik bir şekilde paylaşılabilir.

Islak imza ne anlama gelir?

Islak imza bir kişinin kalemle belge üzerine attığı kendine özgü, kendi el ürünü olan imzadır. Yani orijinal metin üzerindeki kalemle atılan imzadır. Islak İmza Nedir? ... Yani sadece orijinal belgedeki ıslak imza ıslak imza kabul edilir.