Yüz neden iltihaplanır?

İçindekiler:

  1. Yüz neden iltihaplanır?
  2. Yüzdeki iltihaplı sivilce neden olur?
  3. Enfeksiyon nedir nasıl geçer?
  4. Hangi yiyecekler iltihap yapar?

Yüz neden iltihaplanır?

Cilt iltihaplanması, bağışıklık sisteminin verdiği bir tepki olarak meydana gelir. Alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sistemi fonksiyon bozukluğu ya da bakteriyel enfeksiyonlar gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak iltihaplanma meydana gelebilir. Bir iltihaplanmanın en yaygın belirtileri; ciltte döküntüdür.

Yüzdeki iltihaplı sivilce neden olur?

Ciltteki gözeneklerin çok fazla yağ, ölü cilt hücreleri veya bakterilerle tıkanması sonucu sivilce oluşur. Düzensiz beslenme, stres, hormonal sıkıntılar, ergenlik dönemi gibi birçok faktör sivilcenin çıkmasına sebep olur. İltihaplı sivilce tıkanan gözeneklerin enfeksiyona dönüşmüş halidir.

Enfeksiyon nedir nasıl geçer?

Hafif enfeksiyonlar bol sıvı tüketimi, C vitamini takviyesi ve dinlenme ile atlatılabilir. Ancak kötüye gider veya tekrarlarsa türüne uygun ilaç tedavisi uygulanır. Antibiyotikler sadece bakteriyel enfeksiyonları tedavi edebilir. Virütik enfeksiyon gelişimini önlemenin en etkili yolu ise aşı yaptırmaktır.

Hangi yiyecekler iltihap yapar?

İşlenmiş kırmızı et: Hazır köfte, salam, sucuk gibi işlenmiş etler; ayrıca kümes hayvanlarının derisi. Kızartmalar: Patates, karnabahar, et, balık vb. Hazır içecekler: Meyve suları, buzlu çaylar, asitli içecekler, meyveli soda. Ve aşırı alkol tüketimi vücutta iltihap oluşumunu tetikleyebilir.