Asgari geçim indirimi gelir vergisinin hangi özelliği?

İçindekiler:

  1. Asgari geçim indirimi gelir vergisinin hangi özelliği?
  2. Emekli çalışan asgari ücret ne kadar?
  3. Maaş artı agi ne demek?
  4. Asgari geçim indirimi uygulaması ne için yapılır?
  5. Emekli çalışan asgari ücret 2021 ne kadar?

Asgari geçim indirimi gelir vergisinin hangi özelliği?

Asgari Geçim İndirimi medeni duruma göre ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteren 16 yaşından büyük tüm çalışanların asgari geçimini sağlayacak kısmının toplam gelirinden çıkarılmasıyla vergi dışı bırakılmasıdır. AGİ, işçiye işveren tarafından devlet adına ödenir ve işverenin gelir vergisinden düşülür.

Emekli çalışan asgari ücret ne kadar?

Asgari ücretten emekli maaşı tutarı, 1.625 TL olarak belirlenmiştir. 2021 senesi için belirlenmiş olan net asgari ücret 2.825,9 TL'dir. Bu kapsamda asgari ücretten emekli maaşı alan Türk vatandaşları, 2.825,9 TL'lik çalışan asgari ücretinden daha az maaş ödemesi alırlar.

Maaş artı agi ne demek?

Asgari Geçim İndirimi olarak bilinen AGİ çalışanlara verilen aile indirimidir. AGİ miktarı çalışan kişinin medeni durumuna, çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor. ... Çalışan kimselerin kendiler dışında bakmakla yükümlü oldukları kişiler için verilen aile indiriminin ismidir.

Asgari geçim indirimi uygulaması ne için yapılır?

Asgarî geçim indirimi; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücretin yıllık brüt tutarının; mükellefin kendisi için % 50'si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için % 10'u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak ...

Emekli çalışan asgari ücret 2021 ne kadar?

Asgari ücretten emekli maaşı tutarı, 1.625 TL olarak belirlenmiştir. 2021 senesi için belirlenmiş olan net asgari ücret 2.825,9 TL'dir.