İçindekiler:
- Organik külleme ilacı nasıl yapılır?
- Güllerde külleme hastalığı neden olur?
- Topas ne işe yarar?
- Gül bitleri nasıl yok edilir?
- Basra hastalığı nedir?
- Külleme nasıl önlenir?
- Fındıkta külleme ilacı ne zaman atılır?
- Bitkilerde külleme nedir?
- Topas 100 EC ne için kullanılır?
- Syngenta Niçin Kullanılır?
- Topas 100 EC nasıl kullanılır?
Organik külleme ilacı nasıl yapılır?
Mantar için (
külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar) Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.
Güllerde külleme hastalığı neden olur?
Külleme mantarı çevre koşulları bozulduğunda genç sürgünler, dikenler ve uyur gözler üzerinde yaşayarak çevre koşullarının düzelmesini beklerler. Bu zararlı uygun çevre koşullarında ise hızla üreyerek güller üzerinde
hastalık meydana getirmeye devam ederler.
Külleme mantarlarının sporları + 23 - 0C'de çimlenirler.
Topas ne işe yarar?
Bağ, gül, domates (sera), biber (sera), hıyar (sera), patlıcan (sera), tütün ve çilekte külleme hastalığı mücadelesinde tavsiye edilir. Bağda ilaçlamalara alışılageldiği üzere ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, çiçeklenmeden evvel başlanır.
Gül bitleri nasıl yok edilir?
Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber,
bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Basra hastalığı nedir?
Erysiphe betae türünün neden olduğu bitki
hastalığı. Yaprak üzerinde yıldız şeklinde gri mantar miseli
hastalığın ilk belirtileridir. Öncelikle yaprakların ön yüzünde gri-beyaz veya beyaz unumsu mantar tabakası oluşur.
Hastalık şiddetli görüldüğünde yapraklar açık yeşil görünüm alır, sararır ve ölür.
Külleme nasıl önlenir?
Gül:
Külleme hastalığı doğal mücadele sürecinde dayanıklı gül türlerinin tercih edilmesi önerilir. Diğer bitkilerde olduğu gibi güller için de hastalıklı bitki artıklarının toplanıp sezon sonunda yok edilmesi gerekir. Güllerin bol güneş alan ortamlarda bulunması ve damla sulama sistemi ile sulanması tavsiye edilir.
Fındıkta külleme ilacı ne zaman atılır?
Mayıs ayının ilk haftasında başlayan küllenme hastalığına karşı kükürt kullanılarak kimyasal mücadele yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kükürt kullanılması durumunda kozalak akarına karşıda mücadele edilmiş olacaktır.
Bitkilerde külleme nedir?
Erysiphe betae türünün neden olduğu
bitki hastalığı. Yaprak üzerinde yıldız şeklinde gri mantar miseli hastalığın ilk belirtileridir. Öncelikle yaprakların ön yüzünde gri-beyaz veya beyaz unumsu mantar tabakası oluşur.
Topas 100 EC ne için kullanılır?
Bağ, gül, domates (sera), biber (sera), hıyar (sera), patlıcan (sera), tütün ve çilekte külleme hastalığı mücadelesinde tavsiye edilir. Bağda ilaçlamalara alışılageldiği üzere ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, çiçeklenmeden evvel başlanır.
Syngenta Niçin Kullanılır?
Syngenta,üreticilerin mevcut kaynaklarını daha iyi kullanmalarını sağlayarak küresel gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olan lider bir tarım şirketidir. 90'ı aşkın ülkede 28.000 çalışanımız, dünya standartlarında bilimsel ve yenilikçi çözümler ile bitkilerin doğru yetişmesi için çalışmaktadır.
Topas 100 EC nasıl kullanılır?
Mevsim boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir. Tütünde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 15 gün ara ile en fazla 2 uygulama tavsiye edilir. Domates, gül ve biberde ilk hastalık belirtileri görüldükten sonra, 14 gün arayla, ilaçlamaya devam edilir.