Mestur nedir hadis?

İçindekiler:

  1. Mestur nedir hadis?
  2. Mechul hadis ne demek?
  3. Hadis ilminde tevsik ne demek?
  4. Mecruh hadis ne demek?
  5. Ravinin Taninmamasi nedir?
  6. Cehaletul Ravi ne demek?
  7. Saki Ravi ne demek?
  8. Meshur ne demek Osmanlıca?

Mestur nedir hadis?

Hadis terimi olarak "kendisinden iki veya daha fazla güvenilir râvi rivayette bulunduğu halde hadis rivayetiyle fazla meşgul olmadığı için muhaddislerce tanınmayan veya cerh-ta'dîl yönünden hakkında bir hüküm bulunmayan ya da hakkında ne hüküm verileceği bilinmeyen râvi" demektir.

Mechul hadis ne demek?

Hadis istilahında cehâlet, bir râvînin cerh veya ta'diline sebep olabilecek hallerinin bilinmemesi'; mechůl ise ilim öğrenimi ile şöhret bulmayan, hadisle meşgul olmayan, fazla hadis rivayet etmeyen ve bu sebeplerle hadisçiler arasın- da bilinmeyen kimselerdira. Mechûl kelimesinin çoğulu mecâhildir.

Hadis ilminde tevsik ne demek?

Tevsik: Doğruluğu kanıtlama.

Mecruh hadis ne demek?

Mecruh: Cerh edilmiş ve rivayetleri kabul edilmemiş ravîlerdir. Zuafa grubunu oluştururlar.

Ravinin Taninmamasi nedir?

Râvinin tanınmamasının diğer bir sebebi de az hadis rivayet etmesi veya kendinden sadece bir kişinin rivayette bulunmuş olmasıdır (bk. ... Sadece bir râvisi bulunan veya az hadis rivayet eden bir kimseden, adını açıkça söyleyerek iki kişinin rivayette bulunması halinde onun kimliğiyle ilgili cehâlet vasfı ortadan kalkar.

Cehaletul Ravi ne demek?

Cehâletü'r-râvî şeklinde de kullanılan terim, râvinin kim olduğunun veya cerh ve ta'dîl*ine sebep olabilecek bir halinin bilinmediğini ifade eder. Bu durum ise onun adâlet* vasfını zedeleyebilir.

Saki Ravi ne demek?

Genel kabule göre râvinin güvenilir olduğu hadis ilmindeki şöhretiyle ve yetkili bir âlimin onun sika olduğunu ifade etmesiyle bilinebilir. ... Dolayısıyla sika diye nitelenen bir râvinin naklettiği hadislerin delil olarak kullanılmasına engel teşkil etmeyecek seviyede kusurları bulunabilmektedir.

Meshur ne demek Osmanlıca?

meşhur / meşhûr Şöhret kazanmış, tanınmış.