Renci ne demek?

İçindekiler:

  1. Renci ne demek?
  2. Eğitim ve öğretim ne demek?
  3. Eğitim mi daha geniş öğretim mi?
  4. Eğitim ve öğretim arasında ne fark vardır?
  5. Eğitim mi daha önemli öğretim mi?

Renci ne demek?

RENÇRENC 1. Ağrı, sızı: K'ey haste nedir bu çektiğin renc / Vîrânede zâyi' ettiğin genc (Fuzûlî). 2. Zahmet, eziyet, ıztırap: Kimisi tahsîl eder bî-cehd genc / Kimisi genc isteyerek buldu renc (Mihrî).

Eğitim ve öğretim ne demek?

Öğretim, eğitimin okul içindeki bölümünü kapsayan kısmıdır. Diğer bir ifadeyle öğretim, eğitimin okullarda planlı, programlı ve profesyonel kişiler tarafından verilen bölümüdür.

Eğitim mi daha geniş öğretim mi?

Bu iki kavramı karşılaştırdığımızda eğitim; iyi insan olma, ahlaki değerleri benimseme gibi hedefler barındırırken öğretimin ise bireye daha çok bilgi aktarımını sağlayan süreç olarak ifade edebiliriz. Yani eğitim kavramının öğretim kavramından çok daha geniş ve kapsamlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Eğitim ve öğretim arasında ne fark vardır?

Eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Öğretim, belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında kullanılır.

Eğitim mi daha önemli öğretim mi?

Öğretim kavramına bakacak olursak belli bir sistem dâhilinde bilgilerin bireylere aktarılması olarak tanımlanır. Bu iki kavramı karşılaştırdığımızda eğitim; iyi insan olma, ahlaki değerleri benimseme gibi hedefler barındırırken öğretimin ise bireye daha çok bilgi aktarımını sağlayan süreç olarak ifade edebiliriz.