Lokum kargoda bozulur mu?

İçindekiler:

  1. Lokum kargoda bozulur mu?
  2. Kaliteli bir lokum nasıl olmalıdır?
  3. Bayram şekerinin ömrü ne kadardır?
  4. Lokum nasıl muhafaza edilir?
  5. Lokum alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Çifte kavrulmuş lokum nasıl anlaşılır?
  7. Lokum buzdolabında saklanır mi?
  8. Şeker ne zaman bozulur?
  9. Bayram şekeri nasıl muhafaza edilir?

Lokum kargoda bozulur mu?

Kargo gönderim tarihinden itibaren 7~9 gündür. Muhafaza Koşulları: Buzdolabında veya soğuk bir yerde, kendi kutusunda, ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. Tavsiye: Yumuşak kıvamda tüketmek için, buzdolabından çıkarıldığında, 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra tüketilmesi tavsiye edilir.

Kaliteli bir lokum nasıl olmalıdır?

Lokum satın alan kişiler; ürünün elastikiyetine, ağırlığına ve parlaklığına mutlaka bakmalıdırlar. Taze olan lokumun rengi canlı ve parlaktır. Bayat olan lokum ise, solgun ve mat bir görüntü verir. Bayat lokum, daha elastiki bir yapıdadır.

Bayram şekerinin ömrü ne kadardır?

İkramlık şekerlerde raf ömrü, ürünün bileşimi ve muhafaza koşullarına bağlı olmakla birlikte, 1 – 2 yıl aralığında değişebiliyor. Sade şekerler yaklaşık 2 yıl dayanırken, içerisinde süt ve diğer ingrediyenler olanların son kullanma tarihi 1 yıla kadar düşüyor.

Lokum nasıl muhafaza edilir?

Serin, kuru, hava almayan ve gölge ortamlar, lokum için ideal saklama ortamlarıdır. Kendi ambalajı/ kutusu, açıldıktan sonra hava almayan bir ortam sunamıyorsa, lokumları ağzı kapanabilen bir cam kavanoza aktarmanızda yarar var. Bu kavanozu da gölge ve serin bir yerde bulundurun.

Lokum alırken nelere dikkat edilmeli?

Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.

Çifte kavrulmuş lokum nasıl anlaşılır?

Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. İçine temiz bir kaşık batırarak kıvam kontrolü yapın. Eğer kaşık tencereden çıkardığınızda sakız gibi uzuyorsa lokumunuz pişmiştir.

Lokum buzdolabında saklanır mi?

İdeal Muhafaza Ortamı Ne? Serin, kuru, hava almayan ve gölge ortamlar, lokum için ideal saklama ortamlarıdır. Kendi ambalajı/ kutusu, açıldıktan sonra hava almayan bir ortam sunamıyorsa, lokumları ağzı kapanabilen bir cam kavanoza aktarmanızda yarar var. Bu kavanozu da gölge ve serin bir yerde bulundurun.

Şeker ne zaman bozulur?

Şekeri dış etkenlerden korumak için kullanım sırasında ambalajı kapalı tutmak en doğrusudur. Raf ömrü 3 yıl olan şeker,Serin ve rutubetsiz ortamda süresizdir.

Bayram şekeri nasıl muhafaza edilir?

İçinde çikolata bulunan ambalajlar,18 - 22 derece aralığında, güneş görmeyen, kokusuz, düşük nemli ve kuru ortamlarda muhafaza edilmeli.