Nergiz ismi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Nergiz ismi nereden gelir?
  2. Nergis ne demek TDK?
  3. Nergis hangi dilde?
  4. Türkiyede kaç Zeren ismi var?
  5. Nergis çiçeği Ne Demek?

Nergiz ismi nereden gelir?

Bir gün Narcissos dağlarda ağaç ve yeşilliklerin içinde gezinirken bir pınara denk gelir. Eğilip su içmek isterken gördüğü bir hayali beğenir ve ona aşık olur. ... Narcissos'un cesedinin olduğu yerde çiçek bulurlar. Bu çiçeğin ismi Nergis.

Nergis ne demek TDK?

TDK güncel yazım kılavuzuna göre nergis mi, nergiz mi? ... NERGİS NE DEMEK: Nergisgillerden, bazı türlerinde beyaz, bazılarında sarı renkte olan çiçekleri ayrı veya bir kök sap üzerinde şemsiye durumunda, açılmadan önce bir yenle örtülü bulunan, 20-80 santimetre yüksekliğinde, soğanlı bir süs bitkisi (Narcissus).

Nergis hangi dilde?

Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) nargis نرگس "nergis çiçeği" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen nārkissos ναρκισσος sözcüğü ile eş kökenlidir. narkoz maddesine bakınız.

Türkiyede kaç Zeren ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 2.577 tane Zeren ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 1895 sırada. Yani Türkiye'de her 29,448 kişiden biri Zeren. İstanbul'da ise toplam 550 tane.

Nergis çiçeği Ne Demek?

Sarı ve beyaz renkleri bulunan nergis çiçeği, soğuğa karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu çiçek daha çok Akdeniz bölgesinde yetişir. Nergis çiçeğinin anlamı; saygı duyma olarak nitelendirilmiştir. ... Bu çiçek; aşk ve güzellik çiçeği olarak da nitelendirilir.