Engelli Yakını Hakları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Engelli Yakını Hakları Nelerdir?
  2. Eşi engelli olan nöbet tutar mı?
  3. Engelli eşi olan askere gider mi?
  4. Engelli memur resmi tatilde çalışır mi?
  5. Engelli Askere Alınır mı?
  6. Çürük raporu olan engelli raporu yerine geçer mi?
  7. Engelli memura nöbet yazılır mı?

Engelli Yakını Hakları Nelerdir?

  • Gelir Vergisi İndirimi. Engelli çocuğu olan kamu,özel sektör çalışanları ve serbest çalışanlar gelir vergisi indiriminden yararlanırlar. ...
  • Nöbet Muafiyeti ve İzin Hakkı ...
  • Engelli Çocuğu Olan Çalışan Annelere Erken Emeklilik Hakkı ...
  • Refakat İzni. ...
  • Senelik İzin Kullanma Hakkı ...
  • Mazeret İzni. ...
  • Tayin Hakkı

Eşi engelli olan nöbet tutar mı?

TSK'da çalışan personeliçin; TSK İzin Yönetmeliğine göre; özel eğitim alan eşi, çocuğu veya kardeşi olanlara haftada 8 saat eğitim izni, ağır engelli yakını olanlara günde 1 saat bakım izni verilir. TSK İç Hizmet Yönetmeliğine göre ise ağır engelli çocuk ve eşi olanlara nöbet hizmetlerinden muaftır.

Engelli eşi olan askere gider mi?

Askerlik görevini yapacak olan erbaş ve erlerin bakıma muhtaç derecede ağır engelli eşi, çocuğu ve aynı hanede yaşayıp kendisinden başka bakacak kimsesi olmayan anne ya da babaları olabilir. ... Ancak aynı garnizonda askerlik yapmaktan başka çıkar yolu olmayan erbaş/erler için bir düzenleme gerekmektedir.

Engelli memur resmi tatilde çalışır mi?

Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Bu hükme göre Devlet Memurları sadece gece saatlerindeki nöbetlerden istedikleri halde muaf olurlar. Hafta sonları gündüz saatlerinde, resmi tatillerin gündüz saatlerinde nöbet muafiyeti yoktur.

Engelli Askere Alınır mı?

Sorusu da merak edilenler arasında. Çürük raporu sadece askerlik için verilen raporlardan biridir. Engelli raporu alabilmek için hastanelerden ayrıca başvuru da bulunmanız gerekecektir. Kısacası çürük raporu ya da diğer adıyla askerliğe elverişli değildir raporu engelli raporu yerine geçmemektedir.

Çürük raporu olan engelli raporu yerine geçer mi?

Kısacası, kişiler sahip oldukları çürük raporu ile devlet kurumlarında memur olarak çalışılabilecek engelli kadrolarına başvuramazlar. Bu kadrolara başvurabilmek için %40 veya daha fazla engele sahip olunduğunu gösteren bir engelli raporunun alınmış olması gerekmektedir.

Engelli memura nöbet yazılır mı?

Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.” hükmü yer almaktadır.