Öğretmenlere süt izni ne kadar?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlere süt izni ne kadar?
  2. Sınıf öğretmeni süt izni kullanabilir mi?
  3. Süt izni alan öğretmen kaç saat derse girer?
  4. Süt izni kullanan öğretmen ek ders alır mı?
  5. Süt izni süresi ne kadar?
  6. Devlet memurlarının süt izni ne kadar?
  7. Doğum iznine ayrılan öğretmen ek ders alır mı?
  8. Süt izni kaç yıl sürer?
  9. Süt izni verilmezse ne olur?
  10. Doğum izninde ek ders ödenir mi?

Öğretmenlere süt izni ne kadar?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun, 11 tarihinde yeniden düzenlenen 104.maddesi, memurlara verilecek olan mazeret izinlerini düzenliyor. 104.maddenin (D) fıkrasında, “ Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ...

Sınıf öğretmeni süt izni kullanabilir mi?

Kanuna göre süt izni verilmesi zorunlu olup hiçbir okul/kurum yetkilisinin bu konuda izin vermeme hakkı yoktur. Kanuna göre süt izninin hangi saatlerde kullanılacağını belirleme yetkisi anneye verilmiştir. Anne çocuğunun ihtiyaçlarını gözeterek hangi saatlerde bu izni kullanacağına kendisi karar verecektir.

Süt izni alan öğretmen kaç saat derse girer?

Soru: Sınıf öğretmeniyim günlük 3 saat süt izni kullanacağım, ek dersim nasıl hesaplanır, ek dersimde ne kadar kesinti olur? Cevap: Günlük 3 saat derse girmeyeceksiniz. Günlük 6 saat girmeniz gerekirken 6-3=3 saat derse gireceksiniz. Haftalık 3x5=15 saat derse girmiş olacaksınız.

Süt izni kullanan öğretmen ek ders alır mı?

Örneğin sınıf/branş öğretmeni süt iznine bağlı ek ders ücreti alamazken, rehber öğretmen ve okul/kurum yöneticisi alabilecektir. Ayrıca Kararın 16. maddesine göre görevlendirilen öğretmenlerinde süt iznine bağlı olarak ek ders ücretleri kesilemez.

Süt izni süresi ne kadar?

Süt izni, 4587 sayılı İş Kanunu esas alındığında, kadın çalışan bir yaşından daha küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam olarak bir buçuk saat süt izni verilmektedir. Bu izin süresinin hangi saatler arasında ya da kaça bölünerek kullanılacağını kadın çalışan kendisi belirlemektedir.

Devlet memurlarının süt izni ne kadar?

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, “… Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.” hükmü yer almaktaydı.

Doğum iznine ayrılan öğretmen ek ders alır mı?

İdari izin kapsamı gibi değerlendirilmez. Fakat sözleşmeli öğretmen doğum izni ücretli mazeret izni kapsamında olduğundan sözleşmeli öğretmen maaşını alır. Kısaca ek ders alamaz, maaşını alır.

Süt izni kaç yıl sürer?

Kadın İşçinin Süt İzni Kaç Aydır? → 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre özel sektör çalışanı kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için süt izni süresi 12 ay (1 yıldır).

Süt izni verilmezse ne olur?

Yasa uyarınca kadın işçilere çocuklarını emzirmeleri için günde 1,5 saat süt izni verilmesi hususunun işverenin inisiyatifinde olmadığı vurgulanan kararda, işçinin süt izni kullanması gerektiği halde iznin kullandırılmaması durumunda, kullandırılmayan sürenin tespit edilerek yüzde 50 zamlı ücret üzerinden hesaplama ...

Doğum izninde ek ders ödenir mi?

Bu nedenle aylıksız izinde, doğum sonrası analık izninde, raporlu veya yurt dışında iken eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu sürelerde göreve başlayan öğretmenlerin, bu süreçte herhangi bir şekilde ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir."