Türkçe'de gene var mı?

İçindekiler:

  1. Türkçe'de gene var mı?
  2. Gine nasil yazılır?
  3. Yine kelimesinin türü nedir?
  4. Yinemi nasıl yazılır?
  5. Yine nasıl yazılır?
  6. Hem edat mıdır?

Türkçe'de gene var mı?

GENE DE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, gene de şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "gene de, ge nede" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'gene de'dir.

Gine nasil yazılır?

Yanlış olan yazım "gine" yazımıdır. Türkçede "gine" diye bir kelime yoktur. "Yeni Gine" diye ülke adı vardır o kadar. Bu iki kelime kökteş ve anlamdaştır ama ikisi de o kadar yaygın kullanılır ki birinin varlığı öbürünü yanlışlamaz.

Yine kelimesinin türü nedir?

Sözcüğün türü zarf olarak belirtilmektedir. "gene” sözcüğünün karşılığı ise “yine" sözcüğüyle verilmek- tedir. Bu iki sözcüğün tamamen aynı anlamda ve birbiri yerine kullanılmakta olduğu açıktır.

Yinemi nasıl yazılır?

Yine mi?” yoksa “Gene mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yine şeklinde olmalıdır.

Yine nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yine şeklinde olmalıdır.

Hem edat mıdır?

Bağlaçlar veya rabıt (bağlama) edatları; kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri biçim veya anlam yönüyle birbirine bağlayan kelimeler: ve, veya, ile, ama, de (da), ancak, çünkü, eğer, hâlbuki, hemhem …, hiç değilse, ise, ki, lâkin, meğer, nasıl ki, ne … ... Bağlaçların kendi başlarına anlamları yoktur.