Kasko hasarsızlık bozulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Kasko hasarsızlık bozulursa ne olur?
  2. Aracımı sattım kasko sigortası ne olacak?
  3. Hasarsızlık indirimi araca mi Kişiye mi?
  4. Kasko yapıldıktan sonra iptal edilir mi?
  5. Kasko sigortası nasıl iptal edilir?

Kasko hasarsızlık bozulursa ne olur?

Kazaya karışmanız durumunda eğer karşı taraf tamamen kusurluysa ve kaskonuzdan hasar talep etmeniz durumunda hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Kazada kusurunuzun olmadığını resmi olarak belgelendirdiğinizde, sigorta şirketi hasar bedelini karşı tarafın sigortasından tazmin eder.

Aracımı sattım kasko sigortası ne olacak?

Araç satışında kasko poliçesi alıcıya devredilmez yani el değiştirmez. Sigorta şirketi tarafından kasko sigortası otomatik olarak iptal edilir. Araç sahibi ise bu kasko sigortasını yeni aracına devredebilir ya da kalan gün sayısına göre primini hesaplatarak sigorta şirketinden ödeme talep edebilir.

Hasarsızlık indirimi araca mi Kişiye mi?

Hasarsızlık İndirimi Kişiye Uygulanır Hasarsızlık indirimi sigorta yaptırılan araca değil aracın sahibine tanınan bir ayrıcalıktır. Araç el değiştirdiğinde aracın yeni sahibi indirim oranlarından faydalanamaz. Aracın ruhsat sahibi ise kazandığı indirim hakkını satın aldığı her araçta kullanmaya devam edebilir.

Kasko yapıldıktan sonra iptal edilir mi?

Kasko İptal Edilebilir mi? Evet, kasko sigortası zorunlu olmadığı için iptal edeilebilir. Kasko sigortası, olası bir kaza ya da çalınma gibi durumlarda araç sahiplerinin maddi zararını karşılayan sigorta türüdür.

Kasko sigortası nasıl iptal edilir?

Eğer araç sahibi kasko sigorta yaptırdığı aracını satar ve yerine de yeni bir araç almak istemezse, bu durumda da sigorta şirketine başvuruluğunda kasko poliçesi iptal edilir ve kalan gün sayısına düşen prim hesaplanarak poliçe sahibine ödenir.